Sångerskans blodiga hyllning till Tarantino

”Blodet på sexförbrytarens händer är hans eget”

1 av 5
NÖJE

Ett ögonblick... Sångerskan Nadia Nair, 24, vars nya hit är en blodig historia.

Vad handlar låten i videon om?

– "Monika the brave" handlar om en kvinna som hämnas på den man som våldtagit henne. Monika är egentligen inte en specifik person, utan en sida vi har inom oss. En sida som vågar tala ut i stunder när man känner sig nedtystad av rädsla. Samma rädsla som gör att många inte vågar tala ut om sexuella övergrepp och våldtäkt.

Varför detta ämne?

– Jag ville inte låta sexförbrytaren komma undan i budskapet. Därför fick de utsattas ilska och hat förvandlas till fördömelse och den dåliga kharma som han straffas med.

Det är väldigt mycket blod, varför?

– I och med att jag inte ville försköna något när jag skrev den här låten så vill jag inte heller göra det med videon. Blodet på sexförbrytarens händer är hans eget.

Var hittade du inspiration till musikvideon?

– Jag hade precis sett filmen ”Django Unchained” när jag spånade på idén. Den innehöll mycket blod och jag har alltid gillat Tarantinos hämndteman.

Berätta lite om din musik?

– Jag har testat många olika musikstilar och spelat i många olika konstellationer. Men det är först nu som jag känner att jag verkligen börjar hitta hem i min musik och i min stil. Det tog lång tid innan jag blev bekväm med min egen sångröst.

FAKTA

Nadia Nair

Ålder: 24

Ort: Född och uppvuxen i Göteborg, bor numer i Stockholm

Yrke: Sångerska

Aktuell: Med "The Bon Voyage EP” och en ny musikvideo.