”Körslaget”-aktuella artisten: ”Sjunga i kör är det värsta jag vet”

1 av 5
Andreas Weise, 26.
NÖJE

Kaxig och självsäker.

Men nu får Weises ego stå tillbaka när han i höst medverkar i ”Körslaget”.

– Nu måste jag låta kören få ta plats, säger artisten Andreas Weise.

Han trivs allra bäst när han får stå ensam mitt i strålkastarljuset.  Men nu har Andreas Weise, 26, lärt sig att han inte alltid behöver stå i centrum, något som kommer väl till pass när han i höst är en av körledarna i TV4:s ”Körslaget”.

– Det ska bli väldigt kul att vara med, en utmaning för då kan det ju inte bara vara jag som ska stå i centrum, säger Andreas Weise.

Nu sitter han i juryn

Efter genombrottet i TV4:s ”Idol” för tre år är det nu Weises tur att sitta i juryn.

– Det blir spännande att sitta på andra sidan jämfört med i ”Idol”.

Men det blir inte från hemorten Lidingö som de 20 körsångarna väljs ut. I stället är det till Skanör Falsterbo som han den 25 augusti beger sig för att hålla en audition och välja ut passande körmedlemmar.

– Jag har valt Skanör Falsterbo för jag har varit där väldigt mycket genom åren. Och vem skulle rösta på en kör från Lidingö?

Att inte stå i centrum – det värsta han vet

Framför allt är det sommarens Sverigeturné med showen ”Diggiloo” som har fått Andreas Weise att tänka till.

– Jag insåg tidigt under Diggoloo-turnén att här kan man inte komma in och vara allt för kaxig. Då gällde det att hitta ödmjukheten, säger han och fortsätter

– Det är lätt att det blir så att alla vill ha sin plats i rampljuset under en sådan här turné, att alla har stora egon, inte minst jag. Men så är det inte i Diggiloo. För mig har det varit väldigt lärorikt att vara med, det har lärt mig att jag inte alltid behöver stå i fokus, säger han.

I höst satsar han allt på att låta sin kör få mest plats i rampljuset – även om han inte riktigt har bearbetat alla sina dilemman än.

– Att sjunga i kör är faktiskt det värsta jag vet för då handlar det inte bara om mig, så det blir nyttigt, säger han och skrattar.

FAKTA

”Körslaget”

Dogge Doggelito, Wille Crafoord, Anna Book, Andreas Weise, Sonja Aldén, Rickard Söderberg och Elisa Lindström leder körerna i höstens ”Körslaget” i TV4.

Vinnaren tar hem 500 000 kronor att skänka till välgörenhet.

Programmet sänds i TV4 under hösten.

ARTIKELN HANDLAR OM