Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

- Vi går all in med änglar och transor

Jonas Gardell sjunger en låt ur ’Torka aldrig tårar’ på Allsången - och planerar maxad teatershow

Änglar, gospelkör och transor.

Jonas Gardell överraskar Allsången - med en hemlig hyllning till Pride.

- Det blir ett rackar­bajsarnummer, säger ­Jonas Gardell.

Pride tar över Stockholm.

Då planerar SVT en hemlig hyllning - med Jonas Gardell.

- SVT ringde och ville att jag skulle göra det. De ville ha en koppling till Pride, ­säger Jonas Gardell till ­Nöjesbladet.

På SVT mörkar man hur numret kommer att se ut.

Men för Nöjesbladet avslöjar komikern att han kommer att framföra låten ”Mitt enda liv” från succéserien ”Torka aldrig tårar utan handskar”.

”Blir lätt hysteriskt”

Och det blir en spektakulär show.

- Vi går all in med änglar, gospelkör och transor. Det blir lätt hysteriskt helt enkelt. Ett rackarbajsarnummer, säger han.

Jonas Gardell står själv för sången i kväll. ”Torka aldrig tårar”-ensemblen lämnar han hemma.

- Det är vår tolkning. Jag skulle tro att de som skådespelare har behov att gå ­vidare med sina liv. Det är lite olyckligt för unga skådespelare att bli för förknippade med en karaktär, säger han.

För Jonas Gardell är framförandet ett sätt att lämna de mörka åren bakom sig.

- Efter ett par år av allvar, sorg och tårar, är det så fantastiskt att få göra den här låten som celebrerar livet och är supermaffig. Den handlar ju om att få välja sitt liv. Att på gott och ont få ­vara de vi är.

- Jag utgår ifrån att publiken kommer att bli på väldigt gott humör. Det är ju en euforisk låt. Annars har jag gjort ett dåligt jobb, säger han.

Show på Maxim

Men framförandet är ­bara startskottet. Numret är utgångspunkten för Jonas Gardells nya show, ”Mitt ­enda liv”, på Maximteatern i Stockholm.

En show som är så maxad att den riskerar att bli ett ekonomiskt nederlag.

- Min manager har krismöte på krismöte med mig just nu, för vi får inga pengar över. Men jag tycker det är okej. Nu har jag gjort ­soloshower i 15 år, och tjänat en massa pengar åt oss. Då kan jag väl få göra en riktig bjudning i stället, säger han.

Så du tycker det är okej att gå back för att göra en fet show?

- Vi måste sälja ut varje stol, varje kväll för att gå ­någorlunda ihop och tjäna lite pengar på det. Men i bland måste man våga. Och när ska jag våga om inte nu?

 Aftonbladet

Förhörde Måns - om hans snygga pappa

Måns.   Måns.

Under repetitionerna av ”Allsång på Skansen” i går passade Jonas Gardell på att förhöra sig om huruvida allsångsledaren Måns Zelmerlöws pappa var något att hänga i granen. Det var han, visade det sig.

- Jag frågade Måns om hans pappa var snygg. Och han var ganska snygg. Men Måns är mer lik sin morsa, och det är jag ju inte lika intresserad av. Han är ­läkare också, Måns pappa. En kille som ­tjänar bra med pengar och får skriva ut recept - vad kan man mer begära?

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet