Mia Farrows dotter: "Woody Allen utnyttjade mig"

Berättar om påstått övergrepp i öppet brev

1 av 4 | Foto: nyt.com
Dylan Farrow har skrivit ett öppet brev i New York Times.
NÖJE

Stjärnregissören Woody Allens gamla familj fortsätter attackerna mot honom.

Nu skriver Allens adoptivdotter ett öppet brev på New York Times nätupplaga där hon anklagar honom för att ha utnyttjat henne sexuellt.

– Han bad mig ligga på magen. Sedan utnyttjade han mig sexuellt, skriver Dylan Farrow, 28.

När stjärnregissören Woody Allen nyligen tog emot hederspriset under Golden globe-galan fick han ta emot kritik från både ex-frun Mia Farrow och sonen Ronan Farrow via Twitter.

Mia Farrow twittrade om att hon bytte kanal när det var dags att hylla regissören:

”Dags att äta lite glass och byta till ’Girls’”.

Sonen Ronan Farrow gick också han till rasande attack mot Allen:

”Jag missade Woody Allen-hyllningarna – tog de med den delen där en kvinna offentligt bekräftat att han antastade henne sexuellt vid sju års ålder, före eller efter Annie Hall?”.

Ronan som kapat alla band till Allen syftar till när hans syster (Farrows adoptivdotter) Dylan anklagade Allen för att ha antastat henne för tjugo år sedan.

Regissören har förnekat allt

Allen har förnekat anklagelserna. Men nu kan allt vakna till liv igen efter att Dylan Farrow har skrivit ett öppet brev på New York Times. 28-åringen har tidigare varit fåordig om de påstådda övergreppen.

"Vilken är din favoritfilm av Woody Allen? Innan du svarar borde du veta: när jag var sju år tog Woody Allen mig i handen och ledde mig till en mörk, garderobsaktig vind på andra våningen av vårt hus. Han bad mig ligga på magen och leka med min brors elektriska tågbana. Och sedan utnyttjade han mig sexuellt. Han pratade med mig medan han gjorde det, viskade att jag var en bra flicka och att det här var vår hemlighet. Han lovade att vi skulle åka till Paris och jag skulle vara stjärna i hans filmer", skriver Dylan Farrow.

Hon fortsätter berätta i det öppna brevet hur Allen utnyttjat henne under en längre tid.

Försökte gömma sig

Dylan förklarar att hon försökte gömma sig under sängen och låste sig i badrummet för att undvika Allen.

– Men han hittade alltid mig. De här sakerna hände så ofta och var skickligt dolda för min mor som skulle ha skyddat mig om hon visste, skriver Dylan Farrow.

Dylan Farrow anklagar regissören för att ha använt relationen med hennes syster för att dölja det sexuella utnyttjandet. Och att Allen ska ha hävdat att Mia Farrow har planterat minnena i hennes hjärna.

Familjen Farrow valde att inte vidta rättsliga åtgärder mot Woody Allen.

Hyllningarna störde

Detta har stört Dylan Farrow när hon sett hur fadern hyllats i sitt filmliv.

– Men den här gången vägrar jag att falla samman. Under så lång tid, när Woody Allen accepterats har det tystat mig. Det kändes som ett personligt tillrättavisande och att priserna och hyllningarna var ett sätt att stoppa mig och få mig att försvinna, fortsätter hon.

Dylan Farrow har under sitt liv drabbats av bland annat ätstörningar, men berättar att hon numera är lyckligt gift.

Hon frågar sig vad andra Hollywood-kändisar skulle känna ifall deras barn blev utnyttjade

– Du kände mig när jag var en liten flicka, Diane Keaton. Har du glömt mig?

Hon menar att Woody Allen är ett levande exempel på hur samhället misslyckas med att hjälpa personer som överlever sexuella övergrepp.

Woody Allen har inte besvarat det öppna brevet.

ARTIKELN HANDLAR OM