Åklagare: "Woody Allen kan inte åtalas för övergrepp"

1 av 4 | Foto: nyt.com
Dylan Farrow har skrivit ett öppet brev i New York Times.
NÖJE

Woddy Allen kan inte åtalas för de sexuella övergrepp som adoptivdottern Dylan Farrow anklagar honom för.

Detta eftersom preskriptionstiden gått ut. Det säger åklagaren som ledde förundersökningen i början på 90-talet.

Woody Allens adoptivdotter Dylan Farrow, 28, anklagade under lördagen stjärnregissören för sexuella övergrepp under barndomen. Brevet publicerades av The New York times.

Övergreppen ska ha begåtts när Dylan Farrow var sju år gammal.

Nu uttalar sig den åklagare som 1993 ledde förundersökningen, Franc Maco. Han säger till Associated press att preskriptionstiden för brottet har gått ut med åtminstone 15 år och att Woody Allen därför aldrig kan åtalas i fallet.

1993 sa Franc Maco att han saknade tillräckliga bevis för att väcka åtal mot Woody Allen, men att han misstänkte att övergreppen faktiskt begåtts. Franc Maco gick i pension 2003.

Woody Allen förnekar alla anklagelser.

Woody Allen är just nu Oscarsaktuell med filmen filmen Blue Jasmin. Huvudrollsinnehavaren i filmen, Cate Blanchett, som nominerats till en Oscar för sin insats, har nu uttalat sig om uppståndelsen.

– Det har uppenbarligen varit en långdragen och smärtsam situation för familjen och jag hoppas att de finner en lösning och sinnesfrid, säger hon enligt Hollywoodreporter.

Woody Allen har nu för första gången kommenterat adoptivdotterns öppna brev.

– Mr. Allen har läst artikeln och anser att den är osann och vanhedrande. Han kommer snart med ett svar, säger en representant för Allen.

ARTIKELN HANDLAR OM