Bolaget bakom ”Hunger games” chockat över dödsbesked

1 av 35
NÖJE

Philip Seymour Hoffmans död chockar filmbolaget bakom “The hunger games”.

Stjärnan har en stor roll i de kommande delarna av filmserien.

– Han var en av de mest begåvade skådespelarna i sin generation, säger bolaget i ett uttalande.

I ”The Hunger Games: Catching fire” förra året.

Filmbolaget bakom ”The hunger games”-serien, Lionsgate, uttrycker sin chock över beskedet att skådespelaren Philip Seymour Hoffman dött.

– Philip Seymour Hoffman var en unik talang och en av de mest begåvade skådespelarna i sin generation. Vi var lyckligt lottade att han var en del av ”The hunger games”-familjen. Att förlora honom är en stor tragedi, och vi sänder våra djupaste kondoleanser till Philips familj, säger bolaget i ett uttalande.

Merparten av scenerna klara

Philip Seymour Hoffman spelade karaktären Plutarch Heavensbee i förra årets storfilm ”The hunger games: cathing fire”. Enligt deadline.com har Philip Seymour Hoffman spelat in merparten av sina scener till de två kommande filmerna i serien, ”The hunger games: mockingjay part 1 & 2”, men han hade enligt uppgift en veckas inspelningar kvar.

Rollens betydelse växer

Lionsgate har inte uttalat sig om hur de tänker lösa de scener som inte spelats in. Philip Seymour Hoffmans roll växer i betydelse under serien och under avslutande delarna spelar karaktären en avgörande roll.

Philip Seymour Hoffmans plötsliga död påverkar inte premiärdatumen för de två filmerna, som är satta till 21 november 2014 och 20 november 2015.

ARTIKELN HANDLAR OM