Så sörjer stjärnorna Philip Seymour Hoffman

1 av 11
Mia Farrow.
NÖJE

Philip Seymour Hoffman gick bort på söndagen.

En hel värld sörjer skådespelaren och sociala medier svämmar över av hyllningar.

”Kära Philip, en vacker, vacker själ. For de känsliga ibland oss så kan oljudet vara för mycket. Välsigne ditt hjärta”, skriver skådespelaren Jim Carrey på Twitter.

Kollegor, vänner och bekanta har efter stjärnans bortgång berättat om sin sorg på Twitter.

”En riktigt snäll, underbar man och en av de främsta skådespelarna någonsin”, skriver skådespelaren Mia Farrow.

”Philip Seymour Hoffman var ett geni, modig och snäll. Kan inte förstå att han är borta. Enorm förlust. Min djupaste sympatier för hans fru och barn”, skriver Susan Sarandon.

”Philip Seymour Hoffman var en briljant, talangfull man. Nyheterna om hans bortgång är chockerande och ledsamma. Mitt hjärta går ut till hans nära”, skriver pratshowvärden Ellen DeGeneres.

”Hjärtekrossad och chockerad. Vilken förlust. Vila i frid”, skriver skådespelaren Elijah Wood.

”Philip Seymour Hoffman var inte bara en genialisk skådespelare men också en snäll, generös man. Vila i frid”, skriver skådespelaren Andie MacDowell.

”Förfärligt”

”Jag är ledsen på så många nivåer över förlusten av Philip Seymour Hoffman. En av de allra största. Att förlora honom är verkligen tragiskt”, skriver skådespelaren Evan Rachel Wood.

”Fick just höra om Philip Seymour Hoffman. Förfärligt. Vilken otroligt begåvad skådespelare. Vila i frid”, skriver artisten Justin Timberlake.

”Djupt deprimerande när en stor konstnär som Philip Seymour Hoffman dör av droger för det antyder att hans behärskning av konsten inte var tillräcklig”, skriver författaren Joyce Carol Oates.

”En tragedi att förlora en så talangfull skådespelare som Philip Seymour Hoffman. En outsäglig förlust för filmen, teatern och alla vi som kände honom”, skriver skådespelaren Kevin Spacey.

”Kära Philip, en vacker, vacker själ. For de känsliga ibland oss så kan oljudet vara för mycket. Välsigne ditt hjärta”, skriver skådespelaren Jim Carrey.

”Vackra, vackra man. Vi har förlorat så mycket glädje till något så glädjelöst. Vila i frid", skriver skådespelaren och ”Girls”-skaparen Lena Dunham.

”Lyckligt lottad”

Ben Stiller spelade mot Hoffman i ”… och så kom Polly”. Han skriver på Twitter: ”Vilken enorm förlust. En briljant skådespelare och en varm, generös. ödmjuk person”.

Julianne Moore spelade mot Hoffman i flera filmer, bland annat ”Boogie nights” och ”Magnolia”.

– Jag känner mig så lyckligt lottad över att jag har fått arbeta med den utomordentliga Philip Seymour Hoffman, och jag är djupt ledsen över hans bortgång. Mina tankar och kondoleanser är med hans familj, säger hon i ett uttalande.

Tom Hanks arbetade med Hoffman i ”Charlie Wilsons's war”

– Det är en fruktansvärd dag för alla som har arbetat med Philip. Han var en gigantisk talang. Våra hjärtan är öppna för hans familj, säger han i ett uttalande.

På Facebook skriver skådespelaren Jeff Bridges om sin sorg.

”Jag är så chockad över nyheten om Philip Seymour Hoffmans död. Jag njöt av att arbeta med honom i ”The big Lebowski”. Han var en så underbar kille, så jäkla talangfull, en riktigt skatt. Mina tankar och böner är med hans familj”.

”En underbar man”

Skådespelaren Ian McKellen skriver i ett långt inlägg på Facebook om Hoffman.

”Hans arbete för filmen överlever hans död, den enda trösten är vår sorg och vår beklagan. Förra månaden såg han vår pjäs på Cort-teatern. Jag önskar, nu mer än någonsin, att vi hade träffats efter föreställningen så att jag kunde berätta om min beundran för honom.

George Clooney arbetade med Hoffman i ”Maktens män”.

– Det finns inga ord för det här. Det är bara fruktansvärt, säger han i ett uttalande.

Aaron Sorkin har skrivit manus till två av Hoffmans filmer, ”Moneyball” och ”Charlie Wilsons's war”.

– Han var en underbar man och min generations främste skådespelare, men tre unga barn har förlorat sin far och det är allt som spelar någon roll, säger han.

En vän

Anton Corbijn regisserade Hofffman i kommande filmen ”A most wanted man”.

– Vi tillbringade lite tid tillsammans för bara två veckor sedan och han verkade må bra trots de problem han brottades med. Han var inte bara den absolut mest begåvade skådespelaren jag arbetat med (och att döma av det han lämnar bakom sig är jag säker på att jag delar den åsikten med de flesta om inte alla regissörer som haft tur nog att arbeta med honom), han blev också en väldigt inspirerande och stöttande vän.

I ett uttalande berättar skådespelaren Robert De Niro om sina känslor.

– Jag är väldigt, väldigt ledsen över att Phil har gått bort. Han var en fantastisk skådespelare. Det här är ett sådant tillfälle när man säger ”Så här borde det bara inte vara". Han var så ung, begåvad och hade så mycket på gång, så mycket att leva för. Min familj sänder hans familj våra djupaste kondoleanser.

Kevin Costner säger i en intervju med nyhetsbyrån AP:

– Philip var en väldigt viktigt skådespelare och tar verkligen plats bland de riktigt stora skådespelarna. Det är så synd. Vem vet vad han hade kunnat göra? Men vi är lämnade med ett arv av allt det han gjort och det talar för sig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM