Chris Brown slipper fängelse

1 av 4
NÖJE

Chris Brown kan för tillfället pusta ut – han slipper fängelsestraff trots åklagarens yrkande.

I stället får sångaren fortsätta på sitt drogbehandlingsprogram.

Under en förhandling i måndags begärde åklagarsidan att Chris Brown skulle fängslas för hans misstänkta misshandel av en man utanför ett hotell i Washington i november.

Biträdande distriktsåklagare Mary Murray menade att stjärnans våldsamma utbrott har ”ökat i svårighet och intensitet", rapporterar CNN.

Sedan i november deltar Brown i ett behandlingsprogram för sitt drogmissbruk och svårigheter att hantera ilska. Domaren menade under förhandlingen att Brown har gjort framsteg och i stället för ett fängelsestraff ska fortsätta med behandlingsprogrammet.

– Det verkar som att du sköter dig bra i behandlingsprogrammet, sa domaren James Brandlin till Brown.

Skyddstillsyn

Chris Brown förväntas slutföra rehabiliteringsprogrammet den 19 februari. Dagen därpå måste han infinna sig i Washington för att höras i misshandelsmålet. Döms han för misshandel riskerar han fängelsestraff.

Chris Brown står under skyddstillsyn efter misshandeln mot ex-flickvännen Rihanna för fem år sedan. Skyddstillsynen kräver att han håller sig undan klammeri med rättvisan. Vid sidan om rehabiliteringsprogrammet utför Brown också i samhällstjänst tre dagar i veckan.

Domaren håller en ny förhandling i slutet av februari för att bestämma sångarens öde efter att han avslutat behandlingsprogrammet.

ARTIKELN HANDLAR OM