”Ingen koppling till Hoffman”

1 av 7
FESTADE I ATLANTAPhilip Seymour Hoffman fångas på bild när han dricker i en bar tre dagar innan överdosen.
NÖJE

I natt kom uppgifter att fyra personer som misstänks sålts droger till Philip Seymour Hoffman tagits till förhör.

Nu avfärdar New York-polisen att de gripna har koppling till skådespelarens död.

– Det stämmer inte, det finns inga nya framsteg i ärendet, säger polisens talesperson Brian Sessa till Hollywood Reporter.

Under natten till onsdag kom uppgifter att fyra personer tagits till förhör, uppgav en poliskälla till CNN. De misstänktes ha en koppling till drogerna som hittades i Hoffmans lägenhet.

New York polisen avfärdar uppgifterna och säger att de gripna personerna inte har någon koppling till Hoffman.

– Det stämmer inte, det finns inga nya framsteg i ärendet, säger polisens talesperson Brian Sessa till Hollywood Reporter.

Enligt New York Post var det två män i 50-årsåldern, samt en man och en kvinna i 20-årsåldern som greps. I samband med gripandet, som skedde på en adress på Manhattan, uppgavs det att 350 plastkuvert med vad som tros innehålla heroin hittats.

Övervakade lägenhet

Detaljerna kring Oscarsvinnaren Philip Seymour Hoffmans drogvanor fortsätter läcka.

Enligt New York Post har ett vittne avslöjat för New York-polisen att Hoffman köpte sina droger från samma lägenhet som han själv.

Vittnet ska med egna ögon ha sett Philip Seymour Hoffman köpa drogerna i en lägenhet i stadsdelen East Village på Manhattan, New York.

Efter att vittnet trätt fram ska polisen ha övervakat lägenheten i jakt på den person som sålt heroinet som Hoffman överdoserade på. Övervakningen ska inletts bara en dag efter Hoffmans död.

Polisen ska ha gripit en kund på väg ut från lägeheten. Men drogerna som kunden köpt överensstämde inte med det signalement som hittats på de plastkuvert som låg spridda i Hoffmans lägenhet – en symbol med orden “Ace of spades”.

Det är ännu oklart om de fyra personerna som togs in på förhör i natt kopplas till lägenheten.

– Uppenbarligen kunde Hoffman ha köpt sina droger någon annanstans också, säger vittnet enligt New York Post.

Philip Seymour Hoffman dog i söndags förmiddag, lokal tid, efter en misstänkt överdos. När polisen hittade honom hade han fortfarande en kanyl i vänster arm.

ARTIKELN HANDLAR OM