Var full på riktigt i ”Hundraåringen”

1 av 4
NÖJE

Felix Herngren super ner sina skådespelare – när det behövs. Nu avslöjar regissören att Robert Gustafsson var full på riktigt i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

– Han drack ganska mycket, jag tutade i honom, säger Felix Herngren i tv-programmet ”En clown till kaffet”.

När Felix Herngren, 47, regisserar vill han ha det autentiskt, och att spela full blir sällan särskilt övertygande. Därför har han utvecklat ett knep. Det avslöjar han i programmet ”En clown till kaffet” på Kanal 5.

– Det är sjukt svårt att spela full, det blir bättre när man är full och försöker vara nykter, säger Felix Herngren.

”Drack ganska mycket”

Det är när Sven Melander, 66, får frågan om han var berusad på riktigt under inspelningen av ”Sällskapsresan”, som Felix Herngren öppnar sig om hur det gick till när filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” spelades in.

– Han drack ganska mycket, jag tutade i honom, säger Felix Herngren om Robert Gustafsson som spelar hundraåringen ”Allan”.

”Blev ganska sömnig”

I ett mejl till Nöjesbladet bekräftar Robert Gustafsson att både han och ett antal statister faktiskt var just så berusade som de spelar i filmen.

– I scenen där Allan festar med Stalin och resten av partitoppen i Kreml är alla statister berusade på riktigt, dock inte jag, skriver Robert Gustafsson och fortsätter:

– Däremot i restaurangscenen med Allan och Harry S. Truman som har tequilarace så är både jag och Kerry Shale påverkade på riktigt. Dessutom togs scenen klockan elva en förmiddag så resten av inspelningsdagen blev ganska sömnig.

”Väldigt, väldigt förvånad”

Sven Melander blev förvånad av att höra om Felix Herngrens regiknep.

– Jag tror att alla blev väldigt, väldigt förvånade att Robban var full i Hundraåringen. Det är möjligt att vissa klarar av det, men jag har aldrig varit med om något sådant, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM