Så lurade han alla – och vann i ”Paradise hotel”

1 av 7
NÖJE

Ett sista svek.

Sedan tog Jesper "Jeppe" Johansson hem "Paradise hotel" - och 200 000 kronor.

Nu avslöjar han hur han detaljstuderat tidigare säsonger för att bli den perfekta dokusåpadeltagaren.

– Jag tittade på 140 avsnitt av "Paradise hotel" innan avresan, säger han.

Jesper "Jeppe" Johansson, 23, tog hem finalen.

I en rafflande duell med Aina Lesse, 21, högg han sin sista mottävlande i ryggen och lämnade hotellet med 200 000 kronor i vinstpengar.

Nu avslöjar Jesper Johansson att hans tid på hotellet varit regisserad ner till minsta detalj.

Tiden innan avresan till Mexiko hade han lagt på att bli den ultimata dokusåpadeltagaren.

– När jag åkte till Mexiko, dagen innan hade jag precis avslutat både norska och danska "Paradise hotel". Då hade jag sett drygt 140 avsnitt av serien. Så när jag kom till Arlanda så var jag redan där så fokuserad att jag hann skapa pakter med alla innan flyget landat, säger han.

”Styrde mycket”

Under de sista avsnitten av serien tillföll det Jesper Johansson en rad fördelar. Nu misstänker han att det var produktionen som helt enkelt lotsat honom vidare mot vinsten.

– Ja, jag tror att produktionen styrde det väldigt mycket, givetvis. Och det här var ju en nysatsning, "Paradise hotel" har inte funnits i Sverige på flera år och det har nog spelat in.

Hur menar du då?

– I slutändan är det ju reklamen som betalar prispengarna, ja, reklamen betalar ju allt. Så jag tänkte mycket på vad produktionen kunde tänkas vilja ha. Och det som säljer är ju intriger, svek, sex och tjafs. Allt det försökte jag ge dem, och jag tycker att jag lyckades ganska bra.

TV3 lägger locket på

TV3 lägger locket på om huruvida Jesper Johansson fått fördelar under programmets gång. De väljer att inte uttala sig över huvud taget om något som rör produktionen av programmet.

– Jag gav bara TV3 vad de ville ha, och det var ganska enkelt. Man kunde ju manipulera människorna där inne till sin fördel ganska enkelt. Jag var helt säker på att vinna. Redan på första audition sa jag att när ni tror att jag spelar som minst då ljuger jag som mest, säger Jesper Johansson.

LÄS MER: Så knäcktes Aina i finalen

ARTIKELN HANDLAR OM