Rabih Jaber räddad - av sin stora idol

Dramatisk vändning tog Rabih till final i The voice

1 av 5
NÖJE

Han var sekunder från att tvingas lämna tävlingen.

Men då räddades han - av samma domare som tidigare ratade honom.

- Jag började gråta, säger Rabih Jaber, 26.

Det var i gårdagens avsnitt, det sista innan finalomgångarna, som Rabih Jabers medverkan i arabiska ”The voice” hängde på en skör tråd.

Efter att hans coach i programmet, Saber Rebai, valt att skicka hem honom till förmån för en annan deltagare verkade allt klappat och klart för att Rabih skulle åka hem.

Men på väg ut ur programmet hände det som ingen trodde skulle hända.

Assi El Helani, den ende domaren som inte vände sig om på Rabihs audition, bestämde sig för att rädda kvar honom i programmet genom att stjäla honom.

Grät riktiga tårar

- Det känns som att man håller på att dö, och så gör någon hjärt- och lungräddning så man börjar leva igen. Jag började gråta. Innan när jag sett folk gråta på tv kändes det alltid fejk. Nu har jag fått uppleva det själv och har inte något att säga till om längre, säger Rabih Jaber.

”Alla är etablerade”

Hur känns det med din nya coach?

- Det var sjukt kraftigt. Assi är en av de största från Libanon och jag har lyssnat på hans musik när jag var liten. Han är en idol.

Känner du inte att du har någon form av försprång som etablerad artist?

- Innan jag gick med tänkte jag samma sak. Jag jämförde med förra säsongen och kollade vilka som skulle vara med där och kände att jag skulle ha ett försprång. Sen kom jag hit och alla som är med i år är etablerade. En kille här har vunnit marockanska ”Idol”. En annan är jättestor i Irak och spelar på festivaler varje helg. Det är en sjuk konkurrens och jag är glad bara att få vara med.

För de som vill följa Rabihs resa i programmet lovar han att lägga ut avsnitt ur serien på sin hemsida: www.rabihjaber.com

ARTIKELN HANDLAR OM