John Travolta övervakad av scientologer

”De följde mig varje dag efter att Jett dog”

1 av 4
John Travolta med frun Kelly Preston och deras barn Ella Bleu och Jett. Sonen dog efter ett anfall under en semester på Bahamas.
NÖJE

När John Travoltas son dog fick scientologikyrkan panik.

De var rädda att stjärnan skulle överge dem. Därför följdes han dag och natt av två övervakare.

– De följde mig varje dag efter att Jett dog, säger John Travolta.

John Travolta är ett av scientologikyrkans viktigaste affischnamn. Men när stjärnans son, Jett Travolta, dog 16 år gammal anade den sektanklagade kyrkan oråd.

De misstänkte att John Travolta börjat tvivla på scientologin och valde därför att skicka två övervakare att följa honom 24 timmar om dygnet – i över två år.

Förföljd – i två år

– De följde mig varje dag efter att Jett dog. De följde mig till och med när jag behövde komma bort. I två år var det på det viset. Det var först under det andra året som jag började ta pauser från dem för att se hur jag klarade mig på egen hand, säger skådespelaren till Telegraph.

Då, 2009, menade scientologiexperten Rick Ross att det fanns ”starka rykten inom scientologikyrkan om att John Travolta är besviken över att religionen inte kunnat hjälpa hans son på ett bättre sätt. Detta har fått honom att tvivla på sin tro.”

Inga tvivel

Trots ryktena menar John Travolta att han aldrig haft några tvivel.

– Jag vet inte vad jag skulle gjort om jag inte haft stödet från scientologin. Jag tror inte att jag klarat det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM