Kikki Danielsson ställer in premiär

1 av 2 | Foto: Ola Kjelbye
Kikki Danielsson tvingas ställa in sin premiär för ”Kikkiland”. Här ses hon på scen tillsammans med Lisa Lindgren.
NÖJE

GÖTEBORG. Kvällens premiär av Kikkiland är uppskjuten.

Huvudpersonen Kikki Danielsson har drabbats av en förkylning.

– En sorgens dag, skriver hon på Twitter.

Stadsteatern i Göteborg har satsat hårt på Kikki Danielssons skådespelarpremiär. Men bara timmar innan premiären av "Kikkiland" har hon åkt på en förkylning, och tvingas ställa in.

– En Sorgens dag!Premiären ikv inställd!Har ingen s helst röst.Är så ledsen att göra så många besvikna.Såg fram emot denna dag så oerhört mkt, skriver Kikki på Twitter.

Det ensemblens läkare som satte stopp för föreställningen.

Kikki ville uppträda trots röstproblemen.

– Hennes sånginsats är så avgörande, så vi har beslutat att skjuta på premiären. Nu får hon krya på sig, vila sin hals, och så kör vi ny premiär på onsdag, säger Ulrika Sonn, marknads- och kommunikationschef på Göteborgs stadsteater.

Hur pass illa däran är hon?

- Det är en förkylning som gått runt, och nu drabbade den Kikki också. Det har satt sig på hennes stämband, och då är det svårt att leverera som man vill på en premiär. Dessutom, om vi hade kört i kväll med en icke hundraprocentig Kikki så hade vi riskerat att det försämrats och få ställa in fler föreställningar senare i stället.

Får nya biljetter

Föreställningen "Kikkiland" är Danielssons premiär som skådespelare. Musikalen baseras på hennes musik och utspelar sig i det lilla samhället Sandared. Kvällens föreställning ställs in, liksom morgondagens. Generalrepetition sker på tisdag, följt av premiär dagen därpå.

–  Förhoppningsvis kan så många som möjligt av kvällens besökare gå på onsdag i stället. Och de som tidigare köpt till onsdag kan ju vara extra glada då de får se en premiär, säger Ulrika Sonn.

Alla som köpt biljett till de inställda föreställningarna får antingen pengarna tillbaka eller biljetter till ett nytt datum.

ARTIKELN HANDLAR OM