Robert Gustafsson: Unga är generande

Humorveteranen återvänder till humorscenen i Peter Dalle i ”Kom igen Charlie!” och längtar inte bakåt

1 av 3
Robert Gustafsson är aktuell i nya showen och är nöjd med att vara där han är i karriären. ”Unga människor är generellt oerhört generande”, säger han.
NÖJE

Robert Gustafsson är aktuell i Peter Dalles nya humorshow ”Kom igen Charlie!”.

Då skickar humorveteranen en känga till alla unga människor där ute.

– De är generellt oerhört generande, säger han.

Gänget bakom den klassiska tv-serien ”Lorry” har inte jobbat ihop på över tio år. Men humorgruppens motor, Peter Dalle, kan tänka sig att väcka samarbetet.

– Ibland funderar jag på det. Det skulle krävas en ny idé. Inte samma gamla Lorry-sketcher, säger han till Nöjesbladet.

Viktigt med paus

För att göra film måste man ha Svenska filminstitutet med sig, och det har inte Peter Dalle, men en renodlad sketchfilm skulle kanske klara sig utan stöd, tror han.

– Nu har vi haft en paus från varandra, och det är viktigt. Galenskaparna jobbar till exempel bara tillsammans. Det är som med alla andra relationer. Om man i en parrelation bara umgås med varandra och har handdukar som det står ”hans” och ”hennes” på blir det tråkigt, säger Peter Dalle.

”En önskan jag har”

Urmedlemmen Claes Månsson är beredd att haka på någonting nytt.

– Det är en önskan jag har. Det är jävligt skönt att jobba med personer som man känner, säger han.

I höst går Claes Månssons önskan snudd på i uppfyllelse, när han återförenas med Suzanne Reuter i regi av Peter Dalle i komedin ”Kom igen Charlie!” på Oscarsteatern.

”Aldrig varit nöjd”

Robert Gustafsson spelar den deprimerade ”Charlie” som låtsas vara utlänning för att slippa prata med andra människor i föreställningen på Oscarsteatern i höst. Han har inget behov att rota i det preskriberade.

– Jag har aldrig någonsin varit nöjd med något jag har gjort. Det är framförallt väldigt genant att se det jag gjorde som ung. Unga människor är generellt oerhört generande, säger han.

Jaså?

– Ja. Det är smärtsamt och jättejobbigt att se unga politiker, radikala människor som pekar med hela handen och skriker ut sina åsikter.

Av den anledningen säger Robert Gustafsson att han skäms över klassiker av Killinggänget, och skulle göra sketcherna ”mycket roligare nu”.

– Men jag vill inte göra ”Nile City” igen. Det skulle bli oerhört genant. Vi är gubbar nu och ska gubba oss istället. 

ARTIKELN HANDLAR OM