Gick på toa - förlorade plånboken

1 av 3 | Foto: JOHAN SÖDERLUND
Börje Ahlstedt.
NÖJE

Börje Ahlstedt, 74, ­förlorade sin plånbok före ­inspelningen av TV4:s ”Mia på Grötö”.

– Jag tvättade händerna på toaletten och plötsligt var den borta.

För att känna sig trygg fick han låna pengar av produktionen.

När Börje Ahlstedt, 74, var på väg till västkusten för att spela in kvällens avsnitt av ”Mia på Grötö”, försvann hans plånbok. Han besökte toaletten på centralstationen i Stockholm och plötsligt var den borta.

– Det var med en viss bestörtning jag märke det, men ändå med ett lugn. Det var inga problem, no problemas, säger Börje Ahlstedt.

– Det var ju jättesynd om honom. Han trodde att han hade blivit bestulen på plånboken, säger Linn Westlund, castingansvarig för programmet.

”Behövde inte betala”

Börje fick åka ut till ön ­utan plånbok - men inte ­utan pengar. För att känna sig trygg fick han låna pengar av produktionen.

– Det var inte mycket pengar, bara några hundralappar. Ute på ön behövde han inte betala någonting så klart, inte resan ­heller. Men när han skulle åka hem kunde det ju vara skönt att ha några lappar på fickan, säger Westlund.

Senare under dagen ringde polisen upp Börje. De hade hittat hans plånbok, och alla pengar var kvar.

Börje berättar att han aldrig var direkt orolig när plånboken försvann.

– Jag har varit med i ­teater i över 50 år, och det har varit både komik och tragik. Så det var inget överraskande, säger han.

”Inga stora pengar”

Brukar du ha mycket kontanter i plånboken?

– Nä, en Dramaten-lön är inga stora kontanter. Så jag är nog fel offer för ficktjuvar och människor som vill stjäla pengar. Det finns nog andra tätare människor.

ARTIKELN HANDLAR OM