”Karriären i fara efter bilolyckan”

Förkrossad Lampenius tvingas ställa in konsert

1 av 2 | Foto: ALL OVER PRESS
Linda Lampenius.
NÖJE

Linda Lampenius skadades i en bilolycka i torsdags.

Nu är violinisten rädd att karriären ska vara hotad.

– När man är violinist är man så utsatt, säger hon.

Den kända violinsten Linda Lampenius, 43, stannade vid ett rödljus utanför Farsta klockan kvart i fyra i torsdags. Med sig i bilen hade hon sin ettåriga dotter, Camilla.

Precis när ljuset blev gult körde en bil på henne bakifrån. Linda Lampenius slungades fram i bilen. När hon försäkrat sig om att dottern var oskadd tilltog en annan oro.

Tvingas ställa in konsert

– Funderingarna om något hänt med ryggen eller nacken. Om det ska påverka mitt spelande. När man är violinist är man så utsatt. Det behövs bara en liten knuff i ryggen, en skada i nacken eller på händerna, säger hon.

Nu tvingas Lampenius, som deltog i ”Let's dance” 2008, ställa in sin konsert i Motala i dag. Hon är förkrossad.

– Läkaren säger att jag inte får uppträda. Jag tänker på alla som köpt biljetter. Och sedan är det så mycket jobb bokat nu så det är helt sinnesjukt. Det är så trist att det här händer just nu, säger hon.

Kan hindra karriären

Lampenius besökte läkare under fredagen och får provsvar på måndag. Hon har tidigare skadat sina fingrar ett flertal gånger och säger att sådana här skador kan hindra hennes karriär.

– Ja, exakt så. Hittills har det inte påverkat mitt spelande. Så nu hoppas jag på ett positivt svar, säger hon.

Martti Laaksometsä är kommunsamordnare på Motala kommun, som arrangerar konserten.

– Det är beklagligt. Alla får naturligtvis sina biljettpengar tillbaka och vi sätter in en gratiskonsert som kompensation, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM