Özz Nûjen skänker 100 000 kronor till FI:s valkampanj

1 av 2 | Foto: BÖRJE THURESSON
NÖJE

Nu gör komikern Özz Nûjen som Benny Andersson.

Han skänker 100 000 kronor för att stötta Feministiskt Initativ, skriver partiet på sin hemsida.

Som ett parti som aldrig funnits med i riksdagen eller nått 2,5 procent av väljarnas röster får inte Feministiskt Initiativ något statligt partistöd. Därför har man fått ta hjälp genom donationer från privatpersoner för att finansiera partiets valkampanj. Först var det Benny Andersson som gav partiet 100 000 kronor. Nu gör Özz Nûjen samma sak.

”Feminism är vanlig jävla rättvisa”

I ett mejl till partiet motiverar han sin donation.

”Det är jag som ska tacka er för allt ni gjort och gör och kommer att göra. Det säger mycket om ett samhälle när den sittande statsministern stolt säger att han inte är feminist. Det säger mycket om en människa som inte ens förstår eller vill förstå att feminism är vanlig jävla rättvisa, där jämställdhet och jämlikhet råder mellan människor, oavsett kön. Jag som en skämtande statsministerkandidat bidrar gärna med det jag kan för ett rättvisare och visare samhälle.”

Fi är tacksamma

Sissela Nordling Blanco, en av partiets tre talespersoner, säger i ett uttalande att gåvan är betydelsefull.

– Det finns ett stort tryck i de feministiska och antirasistiska frågorna. Folk vill se något hända och många hör av sig för att hjälpa Feministiskt Initiativ in i EU och riksdagen. Özz Nujens gåva betyder mycket för oss och vi är så glada och tacksamma för hans stöd.

Partiet har som mål att nå 1 miljon kronor för valkampanjen och har efter Özz gåva passerat 800 000 kronor.

Fotnot: Feministiskt Initiativ fick 0,40 procent av svenska folkets röster i riksdagsvalet 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM