Filip Hammar lurar Fredrik Wikingsson – att bli hög

NÖJE

Filip Hammar sätter vänskapen på prov.

I kvällens avsnitt av ”La Bamba” lurar han Fredrik Wikingsson att bli hög.

– Det hade kunnat bli katastrof, säger Wikingsson till Nöjesbladet.

Fredrik Wikingsson.

Filip Hammar, 39, är på jakt efter meningen med livet i kvällens avsnitt av ”La Bamba” på Kanal 5. Parhästen Fredrik Wikingsson, 40, gör allt för att hjälpa till och i programmet åker de till ett "Silent retreat" för att vara tysta i ett dygn.

Då lurar Hammar i en ovetande Wikingsson en kaka med ingredienser som gör dem höga.

– Han pushade gränsen för vad vår vänskap tillåter. Jag blev så nojig, för jag hade ingen aning om vad som skulle hända och blev väldigt skraj. Jag kände att jag inte hade någon kontroll. Det var Satans practical joke, säger Wikingsson till Nöjesbladet.

”Enda stor plåga”

Hammar och Wikingsson klarar bara av fyra timmar av dygnsvistelsen. Effekten av kakan gör att de inte kan styra känslorna och brister ut i skrattattacker som är helt ur kontroll.

– Den konkreta effekten var att vi fick skrattattacker som inte gick att stoppa. Det var helt omöjligt, säger Wikingsson.

Ni blev höga, helt enkelt?

– Ja, det är väl inget att hymla om. Men jag tycker inte heller att det är speciellt drogromantiserande, för det man får se är en enda stor plåga, säger Wikingsson.

– Men jag är överraskad om det kommer 10 minuter tv som är bättre än dem. Det blev definitionen av bra tv. Det hade kunnat bli katastrof, att vi legat i fosterställning och gnytt. Den här sortens tv pushar det så långt ut i kanten för vad som är möjligt.

Är en dåre

I programmet får man se hur duon våndas under det tilltagande ruset och hur Filip Hammar plågas av beslutet.

– Det var den dummaste idén jag har kommit på. Vilken dåre jag är. Panik har jag ju nu såklart, säger han i programmet.

Paret som äger "Silent retreat"-centret upplevde dock händelsen som att duon blivit alldeles för tagna av stillheten och naturen.

– Det var ganska omoraliskt det Filip gjorde, men samtidigt är vår vänskap väldigt stark så jag ska väl tåla sånt här. Det kan vara bra att testa vänskapens gränser då och då, säger Wikingsson.