Därför hoppar Maria av ’Biggest loser’

1 av 3 | Foto: Sjuan
Maria Trast.
NÖJE

Stressen blev för svår.

Maria Trast kände insidan gå sönder – och bestämde sig för att ge upp sin egen plats i ”Biggest loser”.

– Jag fick smäll efter smäll, säger hon.

För andra gången stod Maria Trast, 26, under det gula sträcket i ”Biggest loser”. Hon hade inte gått ned lika mycket i vikt som hon ville, men klarade sig kvar i tävlingen när lagkamraten Hannes Boström, 20, röstades ut.

Då blev pressen för stor. Maria Trast bestämde sig för att ge upp sin egen plats, och låta Hannes Boström tävla vidare.

– Det var för mycket stress. Jag vill ha kvar kärleken jag kände till träningen utan att få skitsmak i munnen, säger hon.

”Så jävla bitter”

Skitsmaken uppstod när hon tyckte att hon ansträngde sig lika hårt som alla andra, men ändå inte tappade i vikt.

– Det var frustrerande. Jag försökte men fick bara smäll efter smäll. Jag var så jävla bitter när jag kom hem därifrån. Det kändes som att jag var mindre värd när kilona inte lämnade min kropp, säger Maria Trast.

”Största som har hänt mig”

Hon säger att hon gav upp sin plats för laget. För att de ”äntligen skulle få börja vinna lite”. Beskedet blev känsloladdad, och chockade Hannes Boström.

– Jag trodde inte att det var sant. Jag var helt tagen. Någonting sådant här har aldrig hänt mig förut. Det är nog det största som har hänt mig i mitt liv, säger han.

Enligt Maria Trast var den mentala påfrestningen värre än det fysiska. Det fick bägaren att rinna över.

– Det var bara ett halvår efter att min son dog, så det var inte bara kroppen jag hade att jobba med, säger hon.

Jobbade utan lön

Den korta tiden mellan invägningarna hindrade Maria Trasts kropp från att återhämta sig, och gav henne lågt självförtroende.

– Jag har aldrig tränat så hårt. Det kändes som att jag hade jobbat i ett halvår utan att få någon lön. Jag trodde att min kropp skulle svara på träningen på samma sätt som de andras gjorde. Det var först senare jag förstod att alla kroppar fungerar olika, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM