Dogge dissade sin egen hyllningsfest

Artisten: De skulle spelat i förorten – inte på Östermalm

I helgen hölls en stor hyllningskonsert för Latin Kings.
Alla var där, hela hiphop-eliten förutom en – bandets frontfigur Dogge Doggelito.
– De skulle ha smällt upp konserten i hjärtat av betongen så varenda jävel kunde sett den, säger han.
NÖJE

I helgen hölls en stor hyllningskonsert för Latin Kings.

Alla var där, hela hiphop-eliten förutom en – bandets frontfigur Dogge Doggelito.

– De skulle ha smällt upp konserten i hjärtat av betongen så varenda jävel kunde sett den, säger han tilll TV3:s  ”Hårdvinklat”.

Tidigare i år valdes Latin Kings in i Swedish music hall of fame, som är en musikalisk samlingsplats med svensk populärmusik. För att hylla bandet arrangerades i helgen en stor hyllningskonsert, där ett 40-tal kända artister framförde deras låtar. Alla var där. Hela Sveriges hiphop-elit. Alla utom Latin Kings frontperson, Dogge Doggelito, 38, som tyckte att både platsen och motivet kändes helt fel.

– De kan sjunga sina egna låtar. De vill bara rida på andras våg, säger rapparen om artisterna som framför hans låtar, till Allt om Stockholm.

”Passar inte med Östermalm”

Dogge Doggelito blev inte smickrad av hyllningen som hölls på Hamburger Börs i Stockholm. Snarare tvärtom. Han sågade den och gick aldrig dit.

– Jag ville att de skulle göra konserten i förorten. De skulle ha smällt upp konserten i hjärtat av betongen, så varenda jävel kunde sett den och det skulle inte ta en krona. Varenda unge, eländiga och fattiga skulle se det där på riktigt. Inte på någon sån där Östermalmsadress där det kostar 400 kronor. Det passar inte mig, förklarar Dogge i programmet ”Hårdvinklat”, som sänds på torsdag i TV3.