Dr Feelgood-stjärnan ställde in i Sverige för tuff cancerbehandling

Wilko Johnson: Min kompis undrade varför jag inte var död

1 av 2 | Foto: REX/Duncan Bryceland
Wilko Johnson från Dr Feelgood tvingades nyligen ställa in ett flertal konserter, bland annat i Sverige, för att operera bort en fotbollsstor tumör.
NÖJE

Wilko Johnson har tvingats ställa in en rad spelningar.

Den forne Dr Feelgood-gitarristen genomgick nyligen en tuff cancerbehandling.

– Läkarna är väldigt hopfulla efter operationerna och tror att Wilkos framtidsutsikter är ljusa, säger en talesperson för Johnson enligt The Sun.

För några dagar sedan stod det klart att Wilko Johnson, 66, ställde in sina kommande spelningar i Sverige på grund av sjukdom.

Den forne Dr Feelgood-gitarristen fick i slutet av 2012 diagnosen cancer i bukspottskörteln men vägrade då genomgå strålbehandling. Hans fotbollsstora tumör opererades nyligen bort tillsammans med buskpottskörteln, mjälten och delar av hans mage.

– Läkarna är väldigt hopfulla efter operationerna och tror att Wilkos framtidsutsikter är ljusa, säger en talesperson för Johnson enligt The Sun.

”Var inte ens sjuk”

Gitarrlegendaren gjorde strax före operationen en intervju med brittiska magasinet GQ och berättade då att en av hans vänner var mycket förvånade över att han fortfarande var vid liv.

– Min kompis, som både är fotograf och cancerläkare, blev nyfiken på varför jag inte var död. Och varför jag inte ens var sjuk.

Wilko Johnson slog igenom som gitarrist i brittiska rockbandet Dr Feelgood på 1970-talet. Johnson skulle ha uppträtt i Stockholm den 29 april, i Malmö 30 april och i Göteborg den 1 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM