One direction-fans i köbråk

1 av 8 | Foto: P-O Sännås
Cecilia Lindh Stockholm och Andra Hedin Rönninge väntar på One Direction i ett tältläger utanför Friends arena.
NÖJE

Bara timmar kvar till One directions spelning på Friends arena.

Nu börjar köbråket.

– Jag känner mig lurad, säger Anna, 17.

I kväll spelar pojkbandet One direction i Stockholm.

Redan i går var fansen på plats utanför Friends arena. Trots att arrangören Live nation inte tillåter någon kö förrän klockan 07 på konsertdagen.

Ändå berättar flera fans för Nöjesbladet att vakter på plats godkände ett inofficiellt kösystem. De övernattande fick nummer ritade på händerna och lovade en plats långt fram i kön nästa dag.

Det skapade förvirring.

– Om vi hade vetat att det trots allt hade gått att köa så hade vi ju också bott på campingen. Jag känner mig lurad eftersom Friends och Live nation sagt att kösystem är förbjudna fram till 07 på fredagen. Det är jättetråkigt för oss som följer reglerna, säger Anna.

Rebecca Barnes, 18, kom till campingen på torsdagen och fick nummer 133 i den inofficiella kön.

– Vad jag har hört har de som styrt upp kösystemet pratat med säkerhetsvakterna som gått med på det här. Personligen tycker jag att det är först till kvarn som borde gälla. Samtidigt, om det är någon som har köat i en vecka känns det som att de skulle kunna belönas, säger hon.

”Kan inte stämma”

Men vid vaktskiftet bröts löftet. Och klockan 07 i morse spelade det ingen roll vilket nummer fansen hade på händerna eller hur länge de hade väntat.

Det väckte ilska.

Nu nekar Live nation till att något inofficiellt kösystem ska ha förekommit.

– Det kan inte stämma att de har fått den informationen. Varken vi eller arenan har någonting med kön att göra förrän klockan sju. Det kan hända att någon vakt har gått och tittat till dem, men det här är ingenting som har organiserats av oss, säger Kristofer Åkesson, presskontakt på Live nation.

”Har fått informationen”

Det går stick i stäv med de fansens version av vad som hände i natt.

– Jag kan inte säga emot det du säger, men när jag pratar med dem som varit med utanför arenan hela tiden säkerställer de att fansen har fått information om att kön börjar klockan sju, säger Kristofer Åkesson.