Blom: Alkohol är en gudagåva

Nu släpper matprofilen eget vin på Systemet

1 av 3
Edward Blom.
NÖJE

Ett ögonblick Edward Blom... som följer kändistrenden och snart lanserar sitt eget vin, ”Edward Blom Riesling Trocken” i Systembolagets beställningssortiment.

Vad passar det till?

– I och med att Riesling är så syrligt så funkar det nästan till allting. Det är oerhört bra en varm sommardag om man kyler det väldigt kallt. Men det är också väldigt gott till skaldjur, kräftor och fläskkött. Kakor är det väldigt gott till.

Kommer du tjäna bra med pengar på det här?

– Det är naturligtvis min förhoppning. Skulle vi få in det så att det plötsligt står på hyllorna skulle det vara en bra inkomst. Och det behövs lite bland. När man är kändis är det mycket tid som går till att svara på mejl, skicka sin autograf, tala med er journalister. Tid som man inte får lön för, så det kan vara lite svårt att få ut en normal månadslön. Och då jämför jag med min tid som arkivarie.

Känns det problematiskt att ha ditt namn på en alkoholprodukt?

– Jag tycker alkohol är en fantastisk gudagåva som gör människor väldigt lyckliga. Alkohol är ungefär som sex: det är det bästa som finns, men det kan också leda till massa dåliga saker. Det betyder inte att man ska sluta vare sig med sex eller alkohol, men man måste ju ha respekt för att en del personer går det dåligt för med alkohol.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det lugnar ner sig i Israel-Palestina-konflikten. Att det inte eskalerar utan att de kan få till ett vapenstillestånd där.

ARTIKELN HANDLAR OM