Nu svarar Apple efter läckta nakenbilderna

Kändisarnas nakenbilder ute på nätet Så gick hackattacken till

1 av 10 | Foto: AllAccess/insight media
Jennifer Lawrence är en av de utsatta i hackerattackerna som resulterade i läckta nakenbilder för en rad stjärnor.
NÖJE

Efter den omfattande hackerattacken, där nakenbilder på flera av Hollywoods största stjärnor spreds, svarar nu Apple.

"Vi har upptäckt att vissa kändisars konton komprometterades av en mycket riktad attack" skriver de.

Det var under natten till måndag svensk tid som nyheten kablades ut. Nakenbilder på flera av Hollywoods största stjärnor hade läckt, däribland på Oscarvinnaren Jennifer Lawrence.

Uppgifterna gick isär om hur hackerattacken gått till, men de flesta medier rapporterade att det var Apples tjänst Icloud som läckt.

Nu har Apple gjort sin egen utredning och svarat på kritiken. Företaget menar att det är samma typ av attack som händer över hela internet och inte specifikt gäller deras tjänst.

”Inte i något fall vi har undersökt har vi hittat en säkerhetslucka i Apples system, inklusive iCloud eller Find my iPhone”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Apples säkerhetshål

"Vi har upptäckt att vissa kändisars konton komprometterades av en mycket riktad attack på användarnamn, lösenord och säkerhetsfrågor, en praktik som blivit alltför vanlig på internet", skriver företaget i ett uttalande.

Nu rapporteras Apple ha täppt till det säkerhetshål som möjliggjorde intrång via tjänsten "Hitta min Iphone", där man kunde gissa på ett lösenord upprepade gånger utan att stängas ute.

När hackaren tagit sig in på användarens konto fick denna tillgång till en kopia av telefonens innehåll, som ligger på Apples servrar.