Daddario: ”Presidenten har sett mina bröst”

Så skapade skådespelaren uppståndelse på Twitter

1 av 5 | Foto: AGF S.R.L./REX REX FEATURES
Ett av projekten på senare tid som Alexandra Daddario tycker har höjt hennes status är en skräckfilm. ”Jäklar vad man lär sig som skådespelare av att göra skräck, att våga vara ful, att våga ta ut svängarna”, säger hon.
NÖJE

Skådespelerskan Alexandra Daddario, 28, berättar – med glimten i ögat – hur man skaffar sig massor av följare i sociala medier.

– Först är du naken i en populär tv-serie som ”True detective”. Sedan twittrar du om att presidenten har sett dina bröst. Det funkar, jag vet, säger hon.

Sociala medier eller inte har varit en snackis i åtskilliga intervjuer under filmfestivalen. Det är ungefär 50/50 när det gäller om filmstjärnorna vill dela med sig av sina liv på det sättet eller inte.

För ett halvår sedan blev en Alexandra Daddario-tweet en av de mest om­talade i USA.

– Det var en spontan grej, jag lovar, det var inte genomtänkt alls, säger hon i dag.

Skriver knäppa saker

Som Woody Harrelsons älskarinna i thrillerserien ”True detective”, som tog hela världen med storm, hade hon några mycket uppmärksammade nakenscener. En dag läste Alexandra att Barack Obama fick förhandsexemplar av avsnitten direkt från HBO.

– Där sitter han och tittar på avsnitt efter avsnitt. Då slog mig tanken att USA:s president faktiskt har sett mig naken. Så jag twittrade bara spontant: The president has seen my boobs. Jag vet inte vad som flög i mig. Normalt brukar jag mest skriva knäppa saker om min hund.

Hon berättar att de senaste åren är det tre projekt som har höjt hennes status rejält som skådespelerska.

– Den rätt stora rollen i två Percy Jackson-filmer har öppnat många dörrar, då får man automatiskt chansen att pröva till större grejer.

– Alla kanske inte tycker att en skräckfilm som ”Texas chainsaw massacre 3D” är något att vara stolt över, men det var en huvudroll och jäklar vad man lär sig som skådespelare av att göra skräck, att våga vara ful, att våga ta ut svängarna.

– Och så ”True detective” förstås. Att få vara med i ett sådant sammanhang, med de skådespelarna, helt fantastiskt.

Fick inget svar

Hon har just avslutat en påkostad jordbävnings­katastroffilm, ”San Andreas”, där hon spelar mot Dwayne ”The Rock” Johnson. Och är på filmfestivalen med skräckkomedin ”Burying the ex”, ”Grem-lins”-regissören Joe Dantes första film på många år.

Och hur gick det med Obama, retweetade han dig?

– Ha ha, nej, han har rimligtvis viktigare saker för sig. Men jag fick många nya följare.