Allt om Brangelinas lyxiga herrgård

Stjärnhemmet är nästan fem kvadratkilometer stort

1 av 12 | Foto: ALL OVER PRESS
Angelina Jolie och Brad Pitts nästan fem kvadratkilometer stora tomt inrymmer bland annat ett flertal byggnader, motorcrossbana, pool, två helikopterplattor och vinodling.
NÖJE

Brad Pitt och Angelinas Jolies hem är som gjort för Hollywoods egna kungapar.

Vingård, två helikopterplattor och en legendarisk inspelningsstudio ryms på nästan fem kvadratkilometer.

De har till och med en egen vallgrav, uppger People.

Hollywoodkungligheterna Brad Pitt, 50, och Angelina Jolie, 39, har ett hem som matchar deras stjärnstatus mer än väl.

På fastighetens mark ryms en barrskog, olivodling, klippor, vingård och en privat sjö. Men inte nog med det – där finns också en vallgrav.

Sting och Pink Floyd har spelat in på gården

Château Miraval köptes 1970 av den franska jazzpianisten Jacques Loussier, 79, som upprättade ”Studio Miraval”. Där spelade bland annat Pink Floyd in flera låtar till deras album ”The Wall” och andra band som använt studion är exempelvis AC/DC, Sting, 62, och Muse.

Sedan Brad Pitt och Angelina Jolie flyttade in i fastigheten 2008 har Brad Pitt fått använda sina arkitekturkunskaper. Lyxgården har förbättrats och gjorts om till en drömlekplats för parets sex barn. Bland annat har fastigheten nu ett spa, gym, inom- och utomhuspool, biograf, tv-spelsrum, motorcrossbana och två helikopterplattor.

Angelina Jolie har också satt sina egna prägel på huset genom att plantera ett 200 år gammalt olivträd i familjens trädgård.

En historisk byggnad

Château Miraval uppges enligt People sträcka sig över motsvarande 4,8 kvadratkilometer och ligger i byn Correns, Frankrike.

De har kallat Château Miraval sitt hem sedan år 2008, men köpte fastigheten 2012 för motsvarande mer än 420 miljoner svenska kronor.

Lyxgården har en mängd byggnader från 1600-talet och rymmer 35 rum i huvudbyggnaden och småhusen runtomkring.

Fastigheten går längs med en romersk väg som förr var en viktig passage i Provence och i området finns ett romanskt kapell där Brad Pitt och Angelina Jolie gifte sig.

Men de är inte de första kända namnet som bott i denna historiska byggnad. Det sägs att en inflytelserik filosof och teolog, Saint Thomas Aquinas, spenderade flera dagar på Château Miraval.

Frankrikes främsta vingård

1992 köptes Château Miraval av den amerikanska vinskaparen Tom Bove som var den senaste ägaren. Han utvecklade fastigheten till en vingård och blev en av Frankrikes främsta ekologiska vinproducent.

Brad Pitt och Angelina Jolie fortsatte i samma tradition att odla vin och lanserade ”Miraval wines” på alla hjärtans dag, 2012. Deras första 6 000 flaskor rosévin sålde slut på bara fem timmar.

ARTIKELN HANDLAR OM