Röda mattan rullas ut för Rivers

’Grande finale’ för komikerstjärnan

1 av 4
NÖJE

Hon önskade sig en storslagen begravning.

Joan Rivers minnesstund under söndagen blir i sann Hollywood-stil: med en röd matta.

Under lördagen fördes hennes kropp till ett krematorium.

Joan Rivers minnesstund på söndagen kommer, enligt en källa till Us Magazine, att prydas av röda mattan.

Men hennes sista show blir inte vilket röda mattan-event som helst. Kändisarna kommer att vara färre och stämningen sorgligare.

Enligt New York Post fördes hennes kropp till ett krematorium under lördagen. Dottern Melissa Rivers ska ha varit närvarande och pussat på sin mammas kista innan likbilen körde iväg.

Önskade sig en storslagen fest

För två år sedan uttryckte Joan Rivers sina begravningsönskemål i humorboken ”I hate everyone...starting with me”: hon ville ha en storslagen showbiz-fest, med paparazzis och kändisar. Dessutom önskade hon att Meryl Streep skulle gråta ”med fem olika brytningar” och att det skulle finnas en fläktmaskin ”så att mitt hår blåser precis som Beyoncés till och med när jag ligger i kistan”.

Trots den röda mattan verkar det dock inte bli riktigt så överdådigt. Minnesstunden väntas vara privat och hållas i Temple Emanu-El i New York på söndag.

Bara utvalda gäster kommer att få vara med och rulla ut mattan. Men däremot kommer många kända personer att medverka under ceremonin, skriver Us Magazine. Huruvida Meryl Streep kommer gråta med olika brytningar framgår inte.

”Dö intressant”

I boken berättar Rivers också om hur hon "Hatar folk som dör av naturliga orsaker".

”Det är den stora finalen, akt tre, klockan elva-numret – gör det betydelsefullt. Om du ska dö, dö intressant! Finns det något värre än en tråkig död?”, skriver hon. 

Joan Rivers drabbades av hjärtstillestånd efter en halsoperation förra torsdagen och avled sedan efter en vecka i koma, 81 år gammal. Förhoppningsvis var det en tillräckligt dramatisk sorti för komikerikonen.

ARTIKELN HANDLAR OM