Anton Körberg om Avicii: ”han mår inte bra och måste vila”

1 av 6
NÖJE

Läkaren har sagt sitt.

Avicii måste ta det lugnt efter operationerna.

– Han mår inte bra och måste vila, säger dj-stjärnans bror, Anton Körberg.

Han ställer in hela kommande turnén och alla planerade marknadsföringsevent. Tim ”Avicii” Bergling, 25, skulle ha spelat i USA, Kina och Japan de kommande veckorna. Nu blir det inte så.

I går kom beskedet om att dj-stjärnan måste vila efter gallblås- och blindtarmsoperationen han genomförde i mars.

”Mår inte bra”

Enligt Tim Berglings halvbror, Anton Körberg, 36, kände han sig tvungen.

– Han har jobbat så himla mycket och inte hunnit återhämta sig, helt enkelt. Han mår inte bra. För att kunna komma tillbaka på starka fötter igen är han tvungen att vila, säger han.

Det har gått nästan ett halvår sedan Tim Bergling lades in på sjukhus för operation i USA efter smärtor, men enligt Anton Körberg verkar det inte vara någon fara.

– Det hoppas jag verkligen inte. Jag har snackat med morsan och det verkar absolut inte vara en stor grej. Som jag har förstått det är det på en läkares rådgivning. Han måste vila, sluta springa runt sena nätter, hoppa och flyga tills att han blir stark igen.

”Magiskt att han kan stå på benen”

Nu vilar Tim Bergling upp sig i Stockholm. Anton Körberg hoppas hinna träffa honom snart.

– Det är så jäkla mycket operationer han har gjort stackarn, och så jäkla ung... Det enda han behöver är vila. Han har inte fått chans till det efter alla operationer. Han gjorde typ 324 gig förra året. Det är det sjukaste jag har hört. Att han kan stå på benen över huvud taget är magiskt, säger han.