”Jag måste testa min manlighet”

1 av 11
NÖJE

KNUTSTORP. De bor inte ihop men har fortfarande en nära relation.

På plats i Sverige för ett välgörenhetsrace för Barncancerfonden berättar Hugh Grant för Nöjesbladet om sin 2-åriga son och hans svenska mor.

– Vi är mycket nära vänner. Hon är en fantastisk mamma, säger Hugh Grant.

Se upp, Knutstorps-bor!

Hugh Grant är i stan för ett välgörenhetslopp på racingbanan, men känner sig allt annat än säker bakom ratten. På frågan om sina chanser i loppet säger han:

– De är lika med noll. Jag kanske kommer skada någon.

Han ler när han säger det.

Nöjesbladet träffar den brittiska stjärnan på plats i skånska Knutstorp där han håller på att testköra banan.

– Jag blev åksjuk av turen. Och när jag sedan körde själv fick jag sladd två gånger, säger Hugh Grant, 54, när han kliver ur Ferrarin.

Fram till tävlingsdagen pågår en budgivning för en åktur med Hugh Grant, i racet ska han köra en Ferrari 458.a Challange.

– Jag måste testa min manlighet. Eftersom jag har en sådan här lite löjlig bil så är det obligatoriskt att köra ett lopp också, säger han.

”Vi är mycket nära vänner”

Anledningen till att han hamnat i Sverige stavas faderskap. Efter en kort romans med den svenska tv-producenten Anna Eberstein, 35, har de nu en son ihop. Eberstein är uppvuxen i Sundsvall men bor i Storbritannien. Trots att förhållandet är över står hon och Hugh Grant fortfarande varandra nära.

– Vi är mycket nära vänner. Hon är en fantastisk mamma, säger Hugh Grant.

Deras barn fyller två år i år och bor tillsammans med sin mamma i en lyxvilla inte långt från Hugh Grants hem.

Hur ofta träffar du pojken?

– Jag träffar honom ofta. Nästan varje dag. Jag älskar honom väldigt mycket.

Reser ofta till Sverige

Faderskapet har inneburit flera resor till Sverige och perfekta tillfällen för Hugh Grant att lufta sina många lyxbilar. På en av bilfärderna från London råkade han ut för en punktering och fick hjälp av svenska racerföraren Martin Nelson för att få tag i rätt däck. Via Nelson har han också hamnat i helgens välgörenhetsrace.

Du har varit en del i Sverige nu. Finns det någon chans att vi får se dig i en svensk tv-show. Din kollega Will Ferrell har ju hoppat in någon gång?

– Varför inte? Om någon frågar mig så.

ARTIKELN HANDLAR OM