Ken Ring: ”Det var mitt knark”

Langade knark till världsstjärnorna

1 av 5 | Foto: P-O Sännås
Ken Ring.
NÖJE

Ken Rings stora pojkdröm var att slå i USA.

I stället blev han knarklangare till världsstjärnor som 50 Cent, Snoop Dogg och James Brown när de besökte Sverige.

Det skriver han i självbiografin "Livet".

– När Busta Rhymes, Snoop, Sean Paul och dom andra torskade med gräs - då var det med mitt, hävdar han i boken.

Ken Rings nya bok ”Livet”.

Det var en kall marsnatt 2007 som världsstjärnan Snoop Dogg greps på Centralbron i Stockholm på väg till sin egen efterfest.

Han misstänktes för ringa narkotikabrott efter en razzia på stjärnans hotellrum, då polisen hade hittat en låda med cigaretter som man tror var marijuana.

Artisten Ken Ring, 35, avslöjar nu att det var han som försåg världsstjärnan med drogerna.

”Det var mitt”

Det hävdar han i självbiografin "Livet", som är ett av årets mest omtalade släpp. Boken släpps inte förrän i slutet av september, men Nöjesbladet har redan nu kommit över ett utdrag ur boken.

Medförfattaren är författaren och journalisten Klas Ekman och boken släpps av förlaget Bonnier.

– När Busta Rhymes, Snoop, Sean Paul och dom andra torskade med gräs - då var det med mitt, skriver han.

Ken Ring fick sitt stora genombrott för 15 år sedan.

Hans liv har sedan dess kantats av skandalrubriker om missbruk, knarkdomar, rättegångar och fängelsestraff. 

Det stora genomslaget i "Så mycket bättre" förra året gjorde inte bara att Ken Ring återigen blev folkkär utan gjorde honom också till en riksangelägenhet.

Ville slå i USA

Ken Rings stora pojkdröm var att slå i USA. Och några av hans första kontakter med den amerikanska marknaden ska han ha fått genom att langa droger, skriver han.

I boken namnger han flera personer som han har langat droger till under mitten och slutet på 00-talet. Hur han langade kokain till Ike Turner och marijuana till Busta Rhymes, Snoop Dogg, 50 Cent, Method Man, Wu-Tang Clan och James Brown.

– Alla artister som kom levererade jag grejer till. Men jag såg sällan konserterna. När dom spelade var jag redan tillbaka i Hagsätra, skriver han.

I gengäld krävde han inte alltid pengar, utan en chans att skapa nya kontakter.

– Om dom ville ha en femma weed var det inte säkert att de behövde betala. Jag krävde ofta bara att få fem minuter med personen, och då gav jag han drogerna och en cd med beats och förklarade vem jag var och såg till att gå därifrån med en mejladress, skriver han.

”Fick alla kontakter genom att langa”

Han beskriver hur han fick bra kontakter med amerikanska artister och festade med såväl 50 Cent som Busta Rhymes. 

Han uppger också att flera av konsertarrangörerna var inblandade och namnger flera stjärnor han tog droger tillsammans med.

– Alla kontakter fick jag egentligen genom att langa. Många av konsertarrangörerna som arrangerande amerikanska rapgig höll jag alltid jävligt bra kontakt med. Så om dom behövde gräs eller ladd eller nått annat när folk kom hit, då var det mig dom ringde, skriver han.

Nöjesbladet har sökt Ken Ring och han vill inte ge några kommentarer.

Fotnot: Weed betyder ogräs på engelska och är slang för marijuana. Ladd är slang för kokain, eller i vissa fall amfetamin.

För bästa kollen på nöjesbranschen - följ Nöjesbladet på Facebook

FAKTA

Här är utdraget ur Ken Rings kommande självbiografi

Utdraget ur boken, som Nöjesbladet har kommit över:

… ”Alla kontakter fick jag egentligen genom att langa. Många av konsertarrangörerna som arrangerade amerikanska rapgig höll jag alltid jävligt bra kontakt med. Så om dom be­hövde gräs eller ladd eller nått annat när folk kom hit, då var det mig dom ringde.

Om dom ville ha en femma weed var det inte säkert att dom behövde betala. Jag krävde ofta bara att få fem minuter med personen, och då gav jag han drogerna och en cd med beats och förklarade vem jag var och såg till att gå därifrån med en mejladress. Så jag langade kola till Ike Turner, fixade weed till Busta Rhymes, Tony Yayo, Snoop, 50 Cent, Method Man och hela

Wu-Tang Clan, shit, till och med James Brown innan han dog. Alla artister som kom levererade jag grejer till. Men jag såg sällan konserterna. När dom spelade var jag redan tillbaka i Hagsätra. Men när Busta Rhymes, Snoop, Sean Paul och dom andra torskade gräs – då var det med mitt.

Jag har haft bra kontakter med amerikanska artister och festade med så väl Busta Rhymes som 50 Cent. Och när det var MTV Awards

i Sverige fick jag vip-biljetter och satt längst upp i Globen med grabbarna. Vi fick även en inbjuda till den hemliga festen på Grand Hotel.

När vi rullade en joint med braj på toa kom det in en kille som genast fattade vad som pågick:

– Can I taste some? frågade han.

Det var AJ från Backstreest Boys, och självklart fick han smaka.

Det kändes absurt att stå där med honom. Kanske inte riktigt lika absurt som när jag delade en joint med Victoria Silvstedt på en bar i Stockholm och hon tryckte min polare Gabi mot sina stora bröst. Men det är en helt annan historia. En sjuk fest var det, och Mel B stötte på mig och bad mig följa med henne upp på hotellrummet. Min vän blev skitfull och sa åt mig att inte lämna han. Det gjorde jag inte, och jag dansade även med Jennifer Lopez den kvällen. Hehe, värsta götten hade hon fan. Jag har träffat typ alla i världens urban music game. Var med Alex King från Oslo på ett hotellrum med Tony Yayo. I dag lever inte den killen, Alex dog av en överdos. Biggies mamma har till och med frågat mig om röka, mäktigt! Champagne har jag delat med Diddy. Jay Z träffade jag på en bakgata som ung. Jag smygrökte och försökte ta mig in fast jag var under arton, och han pratade med mig och sa: ”Lil man just do your thing”. Outkast var stiffa och trista …”

ARTIKELN HANDLAR OM