”Det händer att stjärnorna kräver droger”

Efter Ken Rings avslöjande: Artistbranschen berättar om drogerna bland världsstjärnorna

1 av 5 | Foto: P-O Sännås
Ken Ring.
NÖJE

Ken Ring langade knark till världsstjärnor under deras Sverige-besök.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet går artisternas entourage långt för att hålla sina klienter nöjda.

– Det händer att stjärnor har med droger på sin kravlista, säger en källa till Nöjesbladet.

I dag kunde Nöjesbladet berätta hur Ken Ring blev knarklangare till världsstjärnor som 50 Cent, Busta Rhymes och James Brown.

Det hävdar han i självbiografin "Livet", som är ett av årets mest omtalade släpp. Boken släpps inte förrän i slutet av september, men Nöjesbladet har redan nu kommit över ett utdrag ur boken.

I boken namnger han flera personer som han har langat droger till under mitten och slutet på 2000-talet. Hur han langade kokain till Ike Turner och marijuana till Busta Rhymes, Snoop Dogg, 50 Cent, Method Man, Wu-Tang Clan och James Brown.

– Alla artister som kom levererade jag grejer till. Men jag såg sällan konserterna. När dom spelade var jag redan tillbaka i Hagsätra, skriver han.

”Arrangörerna ringde mig”

Ken uppger också att flera av konsertarrangörerna var inblandade och namnger flera stjärnor han tog droger tillsammans med.

– Alla kontakter fick jag egentligen genom att langa. Många av konsertarrangörerna som arrangerande amerikanska rapgig höll jag alltid jävligt bra kontakt med. Så om dom behövde gräs eller ladd eller nått annat när folk kom hit, då var det mig dom ringde, skriver han.

Nöjesbladets källor bekräftar delar av Ken Rings historia.

– Det där känner jag igen... Ken var en hang around som många andra. Och det var nog ofta så att han bjöd på droger snarare än att han sålde. Han ville ju att de skulle gilla honom, säger en insatt skivbolagskälla.

Enligt insatta källor händer det att vissa stjärnor till och med har med droger på kravlistan inför Sverige-besöket.

– Det har förekommit att stjärnor haft det på sin så kallade raider, eller vänt sig till skivbolaget. Men det säger vi direkt nej till, då märker vi att de löser det på annat sätt men det kan inte vi styra över, säger en annan insatt skivbolagskälla.

”Klart bokare vill hålla artister nöjda”

Enligt Ken Ring har han försett flera världsstjärnor i Sverige med droger som sedan har gripits för knarkinnehav.

– När Busta Rhymes, Snoop, Sean Paul och dom andra torskade med gräs - då var det med mitt, skriver han.

En källa till Nöjesbladet beskriver pressen på personer som jobbar med Sverige-besöken, att hålla artisterna nöjda.

– Det är klart att bokare till artister vill hålla stjärnorna nöjda och då gör man allt för sin klient. Men många kommer ju hit med privatjet och då är det inte så svårt att ta med sig knark in i landet, säger en källa inom nattklubbsvärlden.

ARTIKELN HANDLAR OM