Zara Larsson: ”De tyckte att jag var en dum blondin”

Svenska stjärnskottet om hur bilden av henne förändrades efter sommarens våldtäktsdebatt

1 av 4
NÖJE

Zara Larsson tog plötsligt kommandot i sommarens våldtäktsdebatt.

Nu berättar hon i ”Studio PSL” på SVT Play hur bilden av henne förändrats efter det.

– De flesta tyckte nog (innan) att jag var en dum blondin typ, som bara sjöng lite grann. Men jag är inte sån, säger hon.

I juli väckte Zara Larsson, 16, uppmärksamhet när hon efter Bråvalla-festivalen lade ut en text på instagram och i sin blogg med rubriken ”8  tips till killar för att inte våldta”.

I dagens avsnitt av ”Studio PSL” på SVT Play berättar hon om debatten som väcktes.

– Det finns hundra regler för tjejer dår vi får anpassa oss för att inte bli våldtagna eller råka ut för något när problemet ligger nån annanstans, kanske i hela machokulturen. För 98 procent av folk som våldtar är ju dudes. Det blev ju ramaskri, helt kaos, men varför det? Ingen lyfter ju på ögonbrynen om nån ger åtta tips till tjejer för att inte bli våldtagna, säger hon i programmet.

”Det är en mänsklig fråga”

I avsnittet, som läggs ut på SVT Play vid 12 på fredagen och även på ”Studio PSL:s” sajt, frågar programledaren Per Sinding-Larsen om hon tror att inlägget och debatten som följde påverkat hur folk uppfattar henne.

– Jag vet inte, de flesta tyckte nog (innan) att jag var en dum blondin typ, som bara sjöng lite grann. Men jag är inte sån. Jag är jätteintresserad av... enligt mig är det ingen politisk fråga, det är mer en mänsklig fråga, det är sunt förnuft. Det är ganska få i min ålder som är offentliga som vågar stå för det och att jag får göra det tar jag som något väldigt positivt. Jag har extremt mycket folk som följer mig och läser min blogg och lyssnar på min musik. Om jag kan få ut ett bra budskap från det så är det väl helt fantastiskt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM