Ok Go anklagar Apple för plagiat

1 av 2 | Foto: AP
Ok Go anklagar Apple för att ha plagierat deras musikvideo till låten ”The writing’s on the wall”.
NÖJE

Det amerikanska indierockbandet Ok Go anklagar datorföretaget Apple för plagiat. Enligt Billboard anser bandet att en video som Apple visade i samband med lanseringen av Iphone 6 och Apple Watch tidigare i veckan är väl lik en av deras musikvideor.

I Apple-videon hyllas originella tänkare genom en rad optiska illusioner av samma typ som syns i Ok Gos musikvideo till "The writing's on the wall". Bandets video lades upp på Youtube i juni i år och har sedan dess visats över tio miljoner gånger.
Ok Go ska ha träffat Apple tidigare i år för att diskutera ett möjligt samarbete kring musikvideon - företaget tackade dock nej men kom sedan att anlita samma produktionsbolag som förverkligade bandets videoidéer.

Undersöker rättsliga alternativ

Bandets manager Andy Gershon säger att Ok Go ska undersöka vilka rättsliga alternativ de har - de förväntar sig dock att dessa inte är särskilt många.
Ok Go har gjort sig ett namn tack vare originella musikvideor, ofta gjorda i en enda tagning. De slog igenom tack vare videon till "Here it goes again", där medlemmarna genomför en koreografi på löpband. Sedan den 2006 lades ut på Youtube för första gången har den totalt visats över 70 miljoner gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM