Actionhjälten Jason Bourne kan göra comeback

Matt Damon: ”Jag älskar karaktären”

1 av 3 | Foto: AP/UNIVERSAL PICTURES
Matt Damon i rollen som superagenten Jason Bourne.
NÖJE

”Bourne”-filmerna gjorde succé med invecklade manus och actionfyllda scener.

Nu verkar en uppföljare vara på gång.

Matt Damon och regissören Paul Greengrass planerar just nu en uppföljare, enligt Contact music.

Skådespelaren Matt Damon, 43, gjorde succé som actionhjälte i ”Bourne”-filmerna.

”The Bourne identity” (2002), ”The Bourne supremacy” (2004) och ”The Bourne ultimatum” (2007) är några av de mest invecklade och populära spionfilmerna.

Nu planeras en uppföljare.

Matt Damon, 43, som spelar huvudrollen, och regissören Paul Greengrass, 59, har träffats för att snacka ihop sig om ytterligare en film.

Den planeras ha premiär redan under 2016, enligt Contact music.

Det har tidigare sagts att Hollywood-stjärnan Matt Damon inte kommer spela huvudrollen Jason Bourne igen. Men nu verkar det som att han tillsammans med regissören försöker få till ett avtal med Universal.

Det verkar som att Paul Greengrass både kommer skriva manus och regissera den planerade filmen. Han har tidigare inte skrivit manus, utan regisserat den andra och tredje filmen.

Om förhandlingarna med Universal går bra måste Paul Greengrass ta handlingen i en helt ny riktning. Originaltrilogin baseras på att Jason Bourne kämpar med att få tillbaka sitt minne, vilket han lyckas med i den sista filmen.

Älskar sin karaktär

Tidigare har Matt Damon hintat om att han vill göra ytterligare en film, men att det varit problematiskt.

– Jag har hela tiden varit öppen för att göra en till film om Paul Greengrass regisserar, men vi har inte lyckats komma på en bra story. Slutet på sista filmen kändes bra, men jag älskar karaktären Jason Bourne och vill gärna se vad som hände med honom, säger Matt Damon.

Efter ”Bourne”-trilogin gjordes en spin-off, ”The Bourne legacy”, med Jeremy Renner, 43, i huvudrollen. Men Matt Damon var inte med och filmen regisserades av Tony Gilroy.

Universal har sedan tidigare planer på en ”Legacy”-uppföljare men tros nu få stå åt sidan för en ny ”Bourne”-film.