Kommer inte vara ledig – förrän i midsommar

Nu laddar Jenny Strömstedt upp för nya talkshowen

1 av 7
Jenny Strömstedt.
NÖJE

Jenny Strömstedt är tillbaka med en talkshow.

Men om programledarkonjunkturen går åt helvete kan hon tänka sig att sadla om.

– Jag har tänkt på att bli psykolog, säger hon.

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 42, vill inte stänga några dörrar.

Särkilt inte till någonting som kan innebära ”glittriga kostymer och fjäderboor”.

I våras gjorde ”Nyhetsmorgon”-kollegan Steffo Törnquist, 58, just en glittrande karriär i ”Let's dance”. Nu tjatar han på Jenny Strömstedt om att ställa upp i programmet.

– Han utövar hårda påtryckningar. Han vill att jag ska vara med, och sedan åka ut i första omgången. Så att jag inte är lika bra som honom, säger hon.

Och Jenny Strömstedt kan tänka sig att tacka ja, någon gång. Om hon är välkommen.

– Tony Irving ser lite skeptisk ut varje gång han tittar på mig. Senast på Camilla Läckbergs 40-årsfest, när jag försökte utföra några dans-moves till bröderna Herreys ”Diggiloo diggiley ”, säger hon.

”Blir alltid bättre live”

Just nu hinner hon inte dansa. Talkshowen ”Jenny Strömstedt” har nypremiär på tisdag. Den här gången är allting live.

– Jag tycker alltid det blir bättre när man sänder live, men vi har extremt kort sändningstid så vi får gå pang på rödbetan.

Utöver talkshow-arbetet har hon fler projekt i sikte. Jenny Strömstedt är inte ledig förrän midsommar nästa år, har hon räknat ut.

– Jag får göra roliga saker, och det är jag tacksam för. Sedan är man medveten om att programledarkonjunkturen går upp och ned, säger hon.

Vad gör du om programledarkonjunkturen brutalkollapsar?

– Du menar om jag får sparken? Det kommer man väl få förr eller senare. Jag började kolla upp trädgårdsmästarkurser före valet, och så tänkte jag att jag skulle börja plugga till psykolog också. Men det verkar vara så förutsägbart för kvinnor i min ålder.

Jenny Strömstedt säger att hon även kan tänka sig att bli trädgårdsmästare, eftersom de verkar vara välmående yrkesopersoner.

– Jag känner ju våra ”Äntligen hemma”-trädgårdsmästare, Bosse Rappne och Victoria Skoglund. De verkar vara lyckliga människor, säger hon.