”Vi har bestämt att raka oss mitt i veckan”

Niklas Musco utmanades av Per Lernström

1 av 21
Kungliga skägget Förvandlades han plötsligt till gamle greven och rikskanslern Axel Oxenstierna? Eller är den ymniga hårväxten ett resultat av en onaturligt stor vurm för Gustav Vasa? Frågorna i säsongspremiären av SVT:s klassiker "På spåret" var lika många som antalet skäggstrån i programledare Kristian Luuks massiva ansiktskrans.
NÖJE

Pär Lernström skägg-kuppade Idoldeltagaren.

Nu oroas han över konsekvenserna av infallet. 

– Jag kommer att se ut som en tolvåring med rakfinnar, säger han.

Idoldeltagaren Niklas Musco, 25, kritiserades av juryn för att ha skägg som en strandraggare på Mallorca.

Påhoppet fick programledaren Pär Lernström, 34, att sträcka ut en hand.

– Kom igen, vi gör en deal, sa han i direktsändning.

”Dealen˝ handlade om rakning.

”Har ju varit nojig”

– Vi ska göra det nån gång mitt i veckan har vi kommit överens om. För då hinner det växa ut igen till nästa fredag om det skulle behövas, säger Niklas Musco.

I efterhand erkänner Pär Lernström att han aldrig hade väntat sig att Niklas Musco skulle skaka hans hand och acceptera utmaningen.

– Han har varit jävligt nojig med sitt skägg, och han har ju inte världens största skägg, så man tänker ju att det inte borde ta jättelång tid för det att växa ut igen, säger Pär Lernström.

”Alla kommer skratta”

Trots det var programledaren säker på att Niklas Musco skulle ge honom nobben. Nu är han orolig över den eventuella rakningen.

– Rakar han sig så måste jag också göra det. Alla kommer att skratta fram till att ni ser det, sedan kommer det vara en 12-årig kille med rakfinnar som står där, säger Pär Lernström.