Sanningen bakom chockbilden

Sminkknepen som ligger bakom sångerskans amerikanska skandalomslag

1 av 4 | Foto: Faksimil
Women's health-omslaget som startade en Twitterstorm.
NÖJE

It’s Britney, bitch! Men det var det inte alla som såg vid en första titt på nya numret av Women’s health.

Fansen tyckte nämligen att Britney Spears, 33, var oigenkännlig på omslagsbilden och misstänkte därför ett retuschhaveri.

Flera har reagerat på att sångerskan har smalare näsa och mer framträdande kindben.

”Hemskt Photoshop-arbete med Britneys ansikte. Det ser inte ens ut som hon”, var en av reaktionerna på Twitter.

Men personer som jobbade med plåtningen menar att bilden är oretuscherad, och att det i stället handlar om sminktricket ”contouring”, eller konturering på svenska.

Knepet är väl beprövat i kändisvärlden och används till exempel av realitystjärnan Kim Kardashian, 34, och modellen Kelly Brook, 35.

Hemligheten: Träningsrutiner

Nu har Women’s health dessutom släppt en bakom-kulisserna-film från plåtningen som styrker att de inte Photoshop-fuskat med Britney-bilderna.

I intervjun med hälsomagasinet delar Britney Spears även med sig av sina tuffa träningsrutiner.

– Jag börjar varje dag med 20 minuters intensiv cardio – oftast löpning – innan jag lyfter fria vikter och gör övningar som pushups, squats och situps. Jag gillar när träningen går snabbt men är effektiv, säger hon.

Hallå där skönhetsexperten Agneta Elmegård…

…Vad är contouring?

— Contouring är egentligen inget nytt. Det började på 80-talet under supermodell-eran med amerikanske makeup-artisten Kevin Aucin som var en mästare på det där. Man jobbar med mörka och ljusa skuggor för att förstärka och försvaga uttryck i ansiktet eller på kroppen. Kevin jobbade med fem olika bruna nyanser för att remodellera modellernas ansikte.

Hur gör man?

— Man investerar i en bra contourskugga som exempelvis Smashbox “Step by step contour kit” och ett gäng bra borstar. Tänk så här, det du vill förstärka i din look: mörkt. Det du vill ska poppa ut: ljus skugga! Testa dig fram.

ARTIKELN HANDLAR OM