Rikard Wolff om vredesutbrotten

Ville inte att de skulle sändas: ”Tycker att de kunde ha tagit bort det”

1 av 3 | Foto: SVT
Rikard Wolff öppnade hjärtat och berättade om sina vansinnesutbrott.
NÖJE

Rikard Wolff berättade om vansinnesutbrotten i ”Stjärnorna på slottet”.

Efteråt ville han inte att det skulle sändas i tv.

– Jag tycker att de kunde ha tagit bort det, säger han.

”Rille Våffla”.

Så heter Rikard Wolffs ursinniga alter ego. Det berättade skådespelaren i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.

– Första gången fick jag ett vredesutbrott mot min dåvarande pojkvän. Det blev totalt svart. Sedan tittade jag ut över ett rum där det låg sönderslagna saker och han stod blodig i ett hörn, och jag visste inte vad som hade hänt, säger Wolff i programmet.

”Enda jag hade synpunkter på”

Efteråt ville han inte att berättelsen skulle tas med.

– Det var det enda jag hade synpunkter på om vi skulle ha med över huvud taget. Jag tycker att de kunde ha tagit bort det, säger Rikard Wolff.

Samtidigt säger han att han inte har någonting emot att visa upp både bra och dåliga sidor av sig själv.

– Det hör ihop med berättelsen om övergivenhet och skräcken över att bli lämnad. Många uppfattar mig som en lugn och sansad människa och det är sant, men jag har den här sidan också. Jag tycker att det är viktigt att berätta om närheten till våld.

Rille Våffla – känslan som är skämtsamt döpt efter något som skulle kunna vara en ursinnig seriefigur – hälsade på Rikard Wolff i tio års tid, berättar han.

– Jag fick våldsamma, aggressiva utbrott. Framförallt har det hänt i kärleksrelationer. Det var några år där, när jag fick min första pojkvän när jag var 20 till att jag var 30 kanske.

”Var läskigt”

Första gången var dramatisk.

– Jag hade ingen aning om att jag kunde bli så okontrollerbart rasande. Att jag kunde ställa till med så fruktansvärda saker. Det var läskigt, säger Rikard Wolff.

Har du slagit någon?

–  Det kan jag inte svara på. Jag vet att människor har fått skador i min närhet, men om det beror på att jag har kastat saker eller inte vet i fan.

Du sa att din ex-pojkvän var blodig.

– Jag kan inte relatera till om det var för att vi hade slängt iväg det där jävla bordet eller vad det var. Jag vet bara att han blödde näsblod.

Har det blivit polissak av någonting?

– Nej, det har det inte varit. Däremot var det väldigt plågsamt när det hände och det var naturligtvis en fruktansvärd överträdelse. Ingen av de här händelserna ledde fram till någon skilsmässa eller separation, men de hade kunnat göra det.

Rikrad Wolff säger att han lärde sig att hantera vreden genom teaterroller och terapi.

– Jag har lärt mig att tygla när smärtan och skräcken kommer, säger han.

– Sedan förstod jag att jag inte kan hålla på och skrämma människor. Det är hemskt. Jag skulle inte vilja gå omkring och vara rädd.

ARTIKELN HANDLAR OM