Här sätter Molly Sandén eld på sina dåliga minnen

Nöjesbladet var med vid inspelningen av nya videon: ”Mått så pass dåligt att jag inte sett någon utväg”

1 av 7
NÖJE

Här sätter Molly Sandén, 22, fyr på Gärdet i Stockholm.

Under en musikvideoinspelning tillsammans med 200 fans eldade hon upp dåliga minnen, svagheter, laster - och nästan sig själv.

Genom att bjuda in sina fans i sociala medier fick Molly Sandén omkring 200 personer att samlas på Gärdet i Stockholm för att medverka i en ny musikvideoinspelning.

Mitt i snöovädret tände hon med hjälp av regissören Rafael Edholm fyr på en rejäl brasa. Alla fans hade uppmanats att ta med sig saker att elda upp, föremål som symboliserade något som de ville ta farväl av.

– Det är överväldigande att så många har kommit. Vi är mitt ute på Gärdet, det är kallt, det snöar. Jag hade aldrig kunnat hoppas på så här mycket folk, säger Molly och huttrar.

”För mig betyder elden ett avslut”

Hon har precis fått alla sina kläder nersprejade med medel som ska hindra att de fattar eld. För Molly väljer att gå rakt in i elden under inspelningen av musikvideon till kommande singeln ”Phoenix”.

– För mig betyder elden ett avslut och en början. Du måste ibland ner på botten, in i mörkret för att kunna ta ny sats och komma ut i ljuset. Elden är nåt som renar, du får bränna upp något och resa dig ur askan. Det är fint att så många vill dela med sig av sina historier.

Har du varit nere på botten?

– Ja, det har jag, det vet du nog. Fler än en gång och faktiskt trott på riktigt att jag inte skulle kunna ta mig upp igen och mått så pass dåligt att jag inte sett någon utväg. Men det är också de tillfällena som jag i efterhand insett att det hände något då som var det bästa som hänt mig.

Vad har du tagit med dig för att kasta in i elden då?

– Jag vill inte avslöja det innan videon kommer ut, men det är nåt personligt och nånting som jag har lovat mig själv nu att jag ska gå vidare ifrån.

FAKTA

Molly Sandén släpper sin nya singel ”Phoenix” den 23 januari. En vecka senare, den 30 januari, har musikvideon premiär på aftonbladet.se.

På instagramkontot instagram.com/MollysPhoenix kommer Molly Sandén samla alla historier om vad som brändes upp på bålet.

ARTIKELN HANDLAR OM