Bartender anmäls för Carola-sång

1 av 2
Carola Häggkvist.
NÖJE

När bartendern hällt upp öl började han sjunga Carolas ”Tommy tycker om mig”.

Det uppfattade kvinnan som en kränkning av sin sexuella läggning.

Nu har hon anmält sångfågeln till Diskrimineringsombudsmannen.

Det var efter att Love Antell tolkat Carola Häggkvists klassiska hit ”Tommy tycker om mig” i TV4:s ”Så mycket bättre” som sångerskan berättade att hon som tonåring haft en romans med en kvinna.

– Jag kände en extrem attraktion och kraft i det, sa Carola i programmet.

”Skämtade på vår bekostnad”

Kort efter att Carolas avsnitt sänts besökte en 39-årig kvinna en pub i Göteborg tillsammans med en väninna. Efter att bartendern serverat kvinnorna öl brast han ut i en egen version av ”Tommy tycker om mig”.

Kvinnan tolkade detta som en kränkning av sin sexuella läggning. Nu har hon anmält bartendern till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

”Stämningen i lokalen var rå. Nästan enbart män. Bartendern syftade uppenbarligen på att Carola tidigare i veckan kommit ut med lesbiska erfarenheter. Han skrattade högt efter att han sjungit, och sjöng uppenbarligen för att skämta på vår bekostnad,” skriver kvinnan i anmälan.

Oklart om det blir utredning

Enligt Sonya Aho, pressekreterare på DO, måste en kränkning vara tydligt kopplad till någon av diskrimineringsgrunderna för att fallet ska prövas.

– Sexuell läggning är ju en av de grunderna, men det är svårt att säga om det kan vara diskriminering att sjunga den här låten. Det beror helt och hållet på situationen, säger hon.

Det är i nuläget osäkert om DO kommer att inleda någon granskning av det inträffade.

– De fall vi utreder ska vara av stor vikt i arbetet för ett samhälle som är fritt från diskriminering. Utifrån de få uppgifter jag har nu så har jag svårt att se att vi kommer att gå vidare med detta, säger Sonya Aho.

Aftonbladet har utan framgång sökt anmälaren och representanter för puben.