Ett ögonblick David Sandström, 40 …

1 av 5 | Foto: Malin Arnesson
David Sandström.
NÖJE

… som är trummis i legendariska hardcorebandet Refused, men nu också repar för sin skådespelardebut i Orionteaterns uppsättning av ”Det flygande barnet”.

På Instagram skriver du förvånat att du ska debutera som skådespelare. Vad hände?

– Jag har spelat en del tidigare med den med musikaliska regissören Mats Gustafsson. När han ringde trodde jag att jag skulle spela trummor, men sen sa kompisar att de hade hört att jag ska sjunga, ihop med Miriam Wallentin. Jag sa: ”Va? ska jag?”. Sen bad regissören mig att ta en monolog och då säger man inte nej. Så det gled sömlöst över till skådespeleri. Jag får spela lite trummor också.

Hur känns det nu?

– Det är skitkul och pirrigt. Jag undrar mest hur bra det kommer bli. Det känns tryggt att jobba med så begåvade människor.

Vad kommer publiken få uppleva? 

– Det är en stor, innerlig och omskakande teaterföreställning som handlar om oss allihopa – om den samtida människan, livsmål och kärleken till ett barn. Jag sjunger mest, men har ett par repliker också.

Får du användning för något du lärt dig med Refused?

– Ja, absolut. Jag gör ett par solonummer med en rå, naken intensitet som är väldigt besläktad.

Kommer Refuseds vår- och sommarturné att byggas ut med fler datum? Blir det ny musik?

– Jag vet inte än om det blir fler spelningar än så. Ny musik – inte nu. Men det kommer att komma mer information om Refused framöver …

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Snö och kyla. Jag vill åka längdskidor!

FAKTA

Namn: Per David Sandström.

Ålder: 40.

Yrke: Musiker.

Familj: Flickvän.

Bor: Stockholm.
Inkomst: 476 200 kr (fastställd förvärvsinkomst 2013).

Aktuell som: Skådespelare, sångare och trummis i ”Det flygande barnet” på Orionteatern, med premiär den 7 februari. Lars Rudolfsson regisserar. Därefter turné med återförenade Refused i Europa, USA och Kanada.

ARTIKELN HANDLAR OM