Jon Stewart till attack mot Rupert Murdoch efter tweet om muslimer

1 av 2 | Foto: AP
Rubert Murdoch.
NÖJE

Aziz Ansari och J.K. Rowling har redan gått till hård attack mot mediemogulen Rubert Murdoch för hans tweet om muslimer.

Nu ansluter sig Jon Stewart till skaran.

– Gruppen är ansvarig för andras handlingar, så länge de kriminella handlingarna inte gäller tidningar, sa han i sitt tv-program The Daily Show.

Komikern Aziz Ansari kallade Rubert Murdoch för en rasistisk skitstövel efter mediemogulen menat att alla muslimer bör hållas ansvariga för terrordåden i Paris förra veckan. Komikern frågade honom därefter på twitter om han ska hållas ansvarig för att kristna gör eller bara allt ont Murdoch gör. Nästa kändis att kritisera Murdoch var J.K. Rowling som frågade sig om hon som född kristen var ansvarig för allt Murdoch gjort i sitt liv bara för de föddes in i samma religion.

Får kritik av Jon Stewart

Nu träder The daily show-värden Jon Stewart fram och ansluter sig till mediemogulens kritiker.

I programmet som sändes i USA på måndagskvällen berättade han att Murdochs åsikt är att alla inom en grupp måste vara ansvariga för resten av gruppen ”så länge de kriminella handlingarna inte gäller tidningar som hackar människors telefoner och chefen är Murdoch”, enligt Hollywood Reporter.

Stewarts referens rörde skandalen som skakade mogulens tidning News of the world. Under skandalen menade företaget att det rörde sig om individer som gjort sig skyldiga till hackningen och att det inte fanns en sådan kultur inom organisationen.

ARTIKELN HANDLAR OM