”Robinson”-deltagare blev rammade av bil

Mattias, 22, fick svår hjärnskakning – och skickades hem

1 av 4
NÖJE

”Robinson”-äventyret hann aldrig börja för Mattias Karlsson, 22.

Kort innan han skulle ge sig ut till den öde ön blev han påkörd av en bil – och skadades svårt.

– Den andra deltagaren som var övertygad om att jag hade dött, säger han.

Det sista 22-årige Mattias Karlsson från Enköping minns från den där dagen i slutet av november är att han hänger vid poolen. Nio timmar senare vaknade han upp i en sjukhussäng. Däremellan är allt svart, så när som på några få minnesfragment.

Han hann aldrig se bilen som i hög fart körde på honom när han, tillsammans med en annan Robinson-deltagare och en person i tv-teamet, skulle gå för att äta lunch i den kambodjanska kuststaden Sihanoukville.

– Jag gick och kollade ner i marken och såg inte bilen. Den andra deltagaren har berättat att den kom körande i mellan 50-70 kilometer i timmen. Den körde rakt på mig. Jag flög flera meter.

– Han var övertygad om att jag hade dött.

Mindes inte föräldrarnas namn

Men Mattias klarade sig undan med en allvarlig hjärnskakning.

Polisen kom till platsen, men av oklar anledning lät de mannen som rammat Mattias köra vidare utan att ta upp någon anmälan.

– Jag vet inte vad som hände. Det var märkligt alltihop. Vi gick flera meter från vägen, säger han.

När Mattias vaknade upp på sjukhuset mindes han inte vad hans föräldrar hette.

– Det tog en kvart innan jag kom ihåg det. Jag kom inte ihåg var jag bodde heller först. Det var otäckt.

”Glad att jag överlevde”

Kort efter olyckan skulle Mattias ha åkt ut till den öde ön Koh Rong för att delta i inspelningen av den nya säsongen av TV4-gruppens ”Robinson”, som kommer visas på Sjuan senare i vår. Men på grund av hans allvarliga skada fick han inte delta i programmet.

– Tillsammans med en läkare tog jag beslutet att han inte skulle delta. ”Robinson” är påfrestande och det ska man inte utsätta sig för om man är skadad, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

– Precis när det hade hänt ville jag bara hem. Men i efterhand blev jag besviken, för jag var grymt taggad. Fast egentligen är jag mest glad att jag överlevde, säger Mattias Karlsson.

Han hoppar tresteg på elitnivå, och känner fortfarande av sin skada.

– När jag anstränger mig hårt kan mitt vänstra ben och båda mina armar domna bort. Läkarna säger att det är nervskador som kan ta lång tid att läka, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM