Charlotte Perrellis fästman till sjukhus med hjärtproblem

”Det är alltid obehagligt när det handlar om hjärtat”

1 av 6 | Foto: Karin Törnblom
Charlotte Perrelli tillsammans med fästmannen Anders Jensen.
NÖJE

Charlotte Perrellis blivande man Anders Jensen kände att något var fel – pulsen var alldeles för hög.

Några timmar senare åkte de in till sjukhus akut på grund av hjärtproblem.

– Man blir så klart rädd, vi har bara ett liv och det är skört, säger hon till Nöjesbladet.

I sommar kommer de att svära varandra evig trohet, ”i nöd och lust”.

Och just nu befinner sig Charlotte Perrellis fästman Anders Jensen i nöd. Under fredagskvällen kände han att hjärtat inte slog som det skulle och åkte in till sjukhuset akut.

– Han sa till mig att han höll på att svimma och jag kände att det var något fel, hans puls var alldeles för hög, berättar Charlotte Perrelli för Nöjesbladet.

Skärrad och omtumlad

På sjukhuset togs prover, Anders kopplades upp mot ekg och det slogs fast att han fått hjärtflimmer. Han fick åka hem senare på kvällen men skulle återvända till sjukhuset under lördagsmorgonen för att bli sövd och få elchocker i hjärtat – en så kallad omstart.

Så långt gick det lyckligtvis inte.

– De tyckte att pulsen hade stabiliserats så pass bra att han fick åka hem igen. Det känns väldigt skönt, han har haft problem med hjärtat förut och då blir man ju skärrad. Han blev förstås omtumlad och spak. Det är ovanligt med såna här problem när man är så pass ung, säger Charlotte.

I tonåren drabbades Anders av en hjärtmuskelinflammation och för drygt tio år sedan vårdades han på sjukhus efter ett förstadium till hjärtinfarkt.

”Inte att leka med”

– Hjärtflimmer är inte att leka med men inte livshotande, men det är alltid obehagligt när det handlar om hjärtat. Man vill bara att det alltid ska slå och fungera som det ska, säger Charlotte.

Nu har läkaren ordinerat vila.

– Sånt här är jättejobbigt, vad gör man i ett sånt här läge? Anders jobbar väldigt mycket och tycker om det, och kanske är det svårt att känna när det är dags att sätta ner foten. Vi får försöka lägga om vår vardag så gott det går och ta det ännu lugnare. Och hoppas att det här håller i sig nu, så att det inte kommer tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM