Mark Wahlbergs vän sköts ihjäl av polis

Paul Campbell spelade mot stjärnan i flera filmer

1 av 4 | Foto: Paramount
Paul Campbell växte upp med Mark Wahlberg och hamnade ofta i trubbel med rättvisan tillsammans med honom. Walhberg gav honom en roll i den här filmen, ”The fighter”.
NÖJE

När polisen kom till skådespelaren Paul Campbells hem hittade de hans mamma knivmördad – och tvingades skjuta ihjäl honom.

Han spelade mot barndomsvännen Mark Wahlberg i flera filmer.

Tidigt på måndagsmorgonen kallades polis till skådespelaren Paul  Campbells hem i staden Weymouth i Massachusetts. Där mötte de 49-åringen som befann sig i ett uppjagat tillstånd och var beväpnad med minst en kniv, enligt NBC News.

De två poliserna hittade Campbells 72-åriga mor död utanför huset där hon och sonen bodde. Hon hade blivit svårt knivhuggen. När poliserna konfronterade Campbell drog båda sina vapen och sköt honom. Skådespelaren dödförklarades senare på sjukhuset.

Den tragiska händelsen utreds nu och polisen vill i nuläget inte säga om Campbell gick till anfall mot poliserna eller vad som fick dem att avfyra sina vapen.

Spelade knarkmissbrukare

Paul Campbell var barndomsvän med Mark Wahlberg och spelade en tandlös knarkmissbrukare mot filmstjärnan i boxningsdramat ”The fighter” (2010). Han hade även roller i komedierna ”Ted” (2012) och ”American hustle” (2013).

Enligt Boston Globe hade Campbell ett förflutet som heroinmissbrukare och har tidigare dömts för rattfylleri och våld mot tjänsteman. Han greps tillsammans med Mark Wahlberg 1990 efter att en fest hemma hos Wahlberg spårat ur.

”Jag beundrade honom”

I en intervju i tidningen St Louis Post Dispatch 2010 pratade Paul Campbell om sin gamla vänskap med Mark Wahlberg.

– Han var en av killarna som jag beundrade i  Dorchester och som jag hamnade i trubbel tillsammans med.

Campbell lämnar en dotter efter sig som han fick med en kvinna som numera är flickvän till Bostons borgmästare, Marty Walsh.

ARTIKELN HANDLAR OM