Persbrandt renoverar sin lyxbil

Poserar på verkstadens Facebooksida

1 av 3 | Foto: AP
Mikael Persbrandt.
NÖJE

Mikael Persbrandt, 52 älskar när det går snabbt.

Nu rustar han upp sin Ferrari 458 Italia, värd närmre två miljoner kronor.

Senast i oktober förra året fick Persbrandts lyxbil bärgas efter att den körts sönder på en racerbana utanför Eskilstuna. Då hade han bara hunnit äga bilen i två veckor. Nu rustar skådespelaren upp sin Ferrari 458 Italia.

Poserar på Facebook

På den Malmöbaserade verkstaden Light2Flags  Facebooksida poserar Persbrandt med vd:n och mekanikern Ricky Rasenius. Bildtexten lyder: ”Vi ger allt i vårt senaste projekt för vår vän Mikael Persbrandt”. Men någon vidare information om mötet med stjärnan vill Ricky Rasenius inte ge.

– Vi har inga kommentarer till er, men tack för visat intresse, skriver han i ett mail till Nöjesbladet.

”Som ett barn på julafton”

Köpet av Ferrarin gjordes på 7H Bil i Kinna i oktober förra året, och var enligt  återförsäljaren  Jarmo Järvinen var Persbrandt då på ett toppenhumör.

– Han var som ett barn på julafton, sa han till Borås tidning.

Förutom Ferrarin är Mikael Persbrandt också ägare till en Mercedes Benz C 63 AMG, en bil som i nyskick kostar upp mot 700 000 kronor.

FAKTA

Namn: Mikael Åke Persbrandt.

Ålder: 52 år.

Bakgrund: Har spelat rollen som Gunvald Larsson i otaliga ”Beck”-filmer, samt medverkat i flera föreställningar på Dramaten innan sitt avhopp 2007. Vann 2014 en Guldbagge för sin roll som alkoholiserad far i ”Mig äger ingen”. Just nu aktuell i Strindbergs ”Dödsdansen” på Maximteatern i Stockholm.

Tjänar: 1 014 000 kronor (2013 års inkomst).

Vi gillar också snabba åk

Per Gessle. Ägare av två motorcyklar och sju bilar, sex av dem av märket Ferrari.

Carola. Stoppades av polis för fortkörning på väg till en spelning i Värmland 2006. Gjorde storslagen entré i "Så mycket bättre" på sitt favoritfordon – motorcykel.

Prins Carl Philip. Innehar racinglicens och tävlar regelbundet i STCC-mästerskapen. Har varit inblandad i krascher på motorbanor ett flertal gånger.

Zlatan Ibrahimovic. Stolt ägare av en svart Porsche 918 Spyder, värd nästan 8 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM