Här är den nya snälle "Arga snickaren"

Pirre från "Sommar med Ernst" tar över efter Anders Öfvergård - tar med sig kompisen Mackan

1 av 8
NÖJE

Efter sex år i rutan som den folkkäre Arga snickaren går Anders Öfvergård vidare.

Ny arg snickare blir Per "Pirre" Starrin - som inte är så ilsken.

– Jag är inte högljudd och burdus, säger han.

Sedan 2009 har Anders Övfergård med fast hand hjälpt familjer som hamnat i byggkaos och krisande relationer. Men när "Arga snickaren" återvänder i mars är den temperamentsfulle hantverkaren utbytt.

Efterträdaren heter Per "Pirre" Starrin och till sin hjälp har han vapendragaren Marcus "Mackan" Nylhén. Duon är tidigare kända från Ernst Kirchsteigers tv-program "Sommar med Ernst".

"Gillar att hjälpa"

Programmet har samma upplägg även i fortsättningen, men nye snickaren kommer ha en något annorlunda framtoning än Öfvergård. Han är till exempel inte lika arg.

– Jag behöver göra det på mitt eget sätt och inte bli någon Anders 2.0. Jag är inte så högljudd och burdus eller så, men jag ställer obekväma frågor. I grund och botten så gillar vi båda två att hjälpa människor, säger han till Nöjesbladet.

Mer humor

Även samarbetet mellan Pirre och Mackan ger programmet en ny inramning.

– Det är väldigt mycket humor mellan oss och den jargongen som vi alltid har haft i tidigare produktioner. Vi är skojfriska och det är något som måste finnas för oss så att vi kan göra det jobbiga som det ibland är i det här programmet, säger Pirre.

Hantverkarparet arbetade fem somrar och två vintrar tillsammans med Ernst Kirchsteiger och hoppet från mysige Ernst till ”Arga snickaren” var inte helt smärtfritt.

– Ernst är ju en god vän och det är klart att det han tyckte att det var jobbigt. Vi har ju gjort väldigt härliga grejer i hans program. Han inser att han kommer få svårt att fylla den platsen, säger Pirre.

"Behöver nytt blod"

Originalsnickaren Anders Öfvergård kommer vara inblandad i programmet även i fortsättningen. "Arga snickaren" produceras av Öfvergårds produktionsbolag Skare och han var själv med och hittade sin efterträdare.

– Jag har gjort 13 säsonger och ”Snickaren” behöver nytt blod. Vi hjälper ju väldigt många att komma vidare och därför är jag angelägen om att vi ska fortsätta. Pirre är en fantastisk kille, som är tydlig och rak och som har empatin i sig, säger han.

Få björnkoll på nöjesvärlden och bli helt otroligt allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM