Pira kastades ut från skolan och placerades på ett hem

Hyllade artisten talar ut om den tuffa uppväxten i ”Lyckliga gatan”

1 av 5
NÖJE

Linda Pira hade en stökig uppväxt och kände aldrig att hon passade in.

Till slut blev hon utkastad från skolan och placerad på hem.

– De hade ingen lösning, de bara tänkte att ”vi skickar iväg henne så blir det bra”, säger hiphopparen.

Det är under onsdagskvällens avsnitt av TV4:s ”Lyckliga gatan” som hiphopparen Linda Pira, 29, möter trubaduren Mats Paulson, 77, för att tolka varandras låtar.

När Linda Pira befinner sig hemma i Hässelby i Stockholm berättar hon om sin stökiga uppväxt.

Till Nöjesbladet säger ”Knäpper mina fingrar”-stjärnan att hon än i dag inte kan sätta fingret på exakt vad som gjorde att det blev så tufft.

– Jag tror att det kan ha mycket att göra med att jag visste vad jag ville göra, men att jag inte fick utlopp för det. Det fanns ingen som kunde vägleda mig, säger hon.

Blev utkastad från skolan

Till slut blev hon utkastad från skolan under högstadiet.

– Jag älskade ju att gå runt och sjunga och rappa, men det fanns ingen vuxen som kunde se det som någonting bra. I stället fick jag en massa problem. 

Bland annat fick hon höra av andras föräldrar att hon inte fick umgås med deras barn. Sedan blev hon av socialtjänsten placerad på ett hem där det bodde ungdomar med drogproblem.

”Var högljudd”

– Jag var en tjej som ville stå i centrum och som var väldigt högljud. Det stack i många lärares och andra vuxnas ögon. Det finns inget hem för en störig person på samma sätt som det fanns ett hem för en ungdom som har drogproblem. Så de placerade mig bara på första bästa.

Med hjälp av bland annat hennes föräldrars engagemang fick hon till slut komma hem igen och bevisa att hon klarade av det. I samma veva kom hon in på Fryshuset där hon fick utlopp för sin musikalitet.

– Då började allt gå bättre med livet. De vuxna på den skolan såg mig med helt andra ögon, säger hon.

Kommentera de hetaste nyheterna – följ Nöjesbladet på Twitter

ARTIKELN HANDLAR OM