”Inte riktigt min smak – men hon är en ikon”

1 av 3 | Foto: David Appelgren
TAR I Babben Larsson och Anna Bromée sjunger Piaf.
NÖJE

Barbro "Babben" Larsson är just nu aktuell i en skiva med tolkningar av Edith Piafs låtar.

Det är ett samarbete med Anna Bromee i spetsen, och skivan heter "Jag ville dansa med lyckan".

Gladys del Pilar och Kajsa Ernst är också med på albumet.

Vad kommer vi att få höra?

– Jag är med på ett spår på plattan. Det är Anna Bromee som haft ett väldigt stort intresse för Edith Piaf i hela sitt liv. Hon har till och med mött minst en av låtskrivarna.

Vad har Edith Piaf betytt för dig?

– Hon är ju en stor ikon. Jag tror att hon kommer att leva kvar länge. Hon är ju ett tydligt röstmärke, man känner igen den. Sedan sjunger hon ju inte riktigt i en genre i min smak. Men man kan kan inte förneka hennes storhet.

Vad är din genre?

– Jag gillar pop, det mesta från 1900-talet faktiskt. Allt som svänger. Jag gillar det mesta utom klassiskt och hårdrock kan man säga.

Vad händer annars i ditt liv just nu?

– Jag har precis gått i mål med nästa säsong av "Stjärnor hos Babben". Det kommer att ta över på den sändningstiden som "På spåret" har nu. I går gjorde vi sista programmet med Ebbot Lundberg. Alla program är väldigt olika, det är ju så olika gäster. Musikmötena är så häftiga. Den här veckan har jag sjungit country med Henrik Schyffert, storband med Jessica Andersson och Neil Young med Ebbot. Sedan är alltid mötet med en tidig mentor väldigt speciellt.

Hade du någon sådan förebild?

– Ja det kan man säga. Jag gick i en studiecirkel på en teater. De sökte en person och jag kom dit helt utan erfarenhet. De tyckte att det var en lite kul inställning jag hade, jag tänkte att det väl inte kunde vara så svårt. Jag hade bara hållt på med musik tidigare. Anders Teepedu såg att jag hade fallenhet för teater och föreslog att jag skulle söka scenskolan. Han hjälpte mig att se till att jag kom in på skolan.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag ser fram emot min försenade julledighet som börjar i morgon. Det blir två veckor i Kenya. Jag ska titta på VI-skogens anläggning och åka på safari. Sitta vid vattenhål och glo, och titta på djur. Så jag önskar vackert väder och lagom temperatur.

FAKTA

Namn: Barbro "Babben" Larsson.

Ålder: 58.

Bor: Solna.

Aktuell: Albumet “Jag vill dansa med lyckan”, tolkningar av Edith Piaf -låtar.

Fastställd förvärvsinkomst 2013: 685 500 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM